Ήταν το 1973 όταν οι «Πρόκες», η μπάντα του Χρήστου Κυριαζή παρουσίαζε στη Lyra (Zodiac) μια μονάκριβη ηχογράφηση…

Η Πειραιώτικη μπάντα, δεν είχε μέλλον, όμως ο δημιουργός του κομματιού, ο Χρήστος Κυριαζής, αυτόνομος «Ταξιδιώτης» είχε μια ενδιαφέρουσα δισκογραφική διαδρομή, ομορφαίνοντας τις στιγμές μας, με τραγούδια που έμειναν…

Είχε το χάρισμα της «πένας», ενδεχομένως και την «τύχη» μαζί του.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ήμουν σίγουρος πως γνώριζε το τραγούδι από εκείνα τα χρόνια, αφού κι εκείνος χωρίς τα Ψηλά Ρεβέρ του, τότε, κινούνταν αναλόγως, στην ίδια «πιάτσα».

Άλλωστε το «Κι αν η τύχη μου» το είχε «αγγίξει» και το 1988 ο «σύντροφος» Γιάννης Κούτρας, στο δίσκο του «Για μια Αμερικάνα» σε ενορχήστρωση του Στέφανου Κορκολή. Και ο Κυριαζής το ταξίδεψε στα χρόνια…

Τώρα ο Παπαδόπουλος το προσεγγίζει με το δικό του τρόπο, κοντά στο πνεύμα της πρώτης εγγραφής, και το αποτέλεσμα είναι πολύ γλυκό. Του πάει το κομμάτι… σε όλα του!

Κι αν η τύχη μου έρθει πάλι στραβά
Πίσω δε θα γυρίσω να ρίξω μια ματιά…

Όμορφο και το εξωφυλλάκι της κυκλοφορίας που φιλοτέχνησε ο γιος του, Άγγελος Παπαδόπουλος, που δείχνει και δίνει «χαρακτήρα» στα δισκογραφικά δρώμενα των καιρών μας.

Το τραγούδι και εδώ παρουσιάζεται σε στίχους και μουσική του Κυριαζή. Στην πρώτη κυκλοφορία, το 45αράκι του 1973 έγραφε στην ετικέτα του, Χρήστου Κυριαζή – Γιάννη Σοφικίτη (ο μπασίστας της μπάντας).

Πάντως, έτσι ή αλλιώς, το κομμάτι Λέει… σε όλες τις εκδοχές του και φυσικά στην ολοκαίνουργια του με το Λάκη, όπου συμμετέχει και ο Γιώργος Τιάκας.

Video

πηγή: ogdoo.gr