Νέος Διαγωνισμός!

Κάθε μέρα οι ακροατές του Μέντα 88 κερδίζουν 3 κορυφαία βιβλία, που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συντονιστείτε στις εκπομπές του Μέντα 88 καθημερινά και όταν ακούσετε την αναφορά στον διαγωνισμό, δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Η κλήρωση θα γίνεται στο τέλος της εκπομπής και οι νικητές θα ειδοποιούνται με mail.

Τα βιβλία που κερδίζετε:

1.ΤΖΕΡΙ

Το τελευταίο βιβλίο του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ

Ο Αύγουστος Κορτώ επιστρέφει με ένα συγκινητικό όσο και αστείο βιβλίο-εξομολόγηση, αφιερωμένο στον «Τζέρι» τον αγαπημένο του τετράποδο φίλο.

2. Εργαζόμενο αγόρι (νέα έκδοση) της Λένας Διβάνη

Μια κωμωδία γεμάτη δράματα, που επιχειρεί να ξεσκεπάσει όλα τα ξεπερασμένα αλλά αθάνατα στερεότυπα για τους ρόλους των φύλων, αυτά που φυλακίζουν άντρες και γυναίκες ακόμα και στον 21ο αιώνα. Μυθιστόρημα

3.Άκου το Λιοντάρι της  Σώτης Τριανταφύλλου

Το Άκου το λιοντάρι είναι το πορτρέτο µιας αθηναϊκής οικογένειας. Η ιστορία των Λεοντάρηδων µοιάζει µε εκείνη της γειτονιάς τους, της Φωκίωνος Νέγρη, που στη δεκαετία του 1960 και του 1970 ήταν γνωστή µε το όνοµα Βία Βένετο. Αργότερα, όλα πήγαν στραβά, σχεδόν όλα: οι Λεοντάρηδες χωρίστηκαν σε εχθρικές φατρίες και είχαν το µερίδιό τους σε αρρώστιες, λάθη και απογοητεύσεις. Η Φωκίωνος Νέγρη έχασε τη λάµψη της και παρήκµασε µαζί τους. Σ’ αυτό το µυθιστόρηµα, ο αιφνίδιος θάνατος του Ηλία φέρνει στη µνήµη των επιζώντων µια γιορταστική εποχή —στο κέντρο της Αθήνας και µέχρι την πίστα των Go-karts στην αθηναϊκή Ριβιέρα— και όλα όσα συνέβησαν πριν από τη νύχτα του δυστυχήματος στην Παραλιακή λεωφόρο.

4. «Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Από μένα αυτά…»

Συνομιλίες με τον Μάκη Προβατά και την Έφη Βασιλοπούλου

Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ σε απρόβλεπτες συζητήσεις με τον Μάκη Προβατά και την Έφη Βασιλοπούλου. Μιλά, μεταξύ άλλων, για την έννοια της μνήμης, της λήθης και της αλήθειας, για τον έρωτα και τον ευτυχισμένο γάμο, την προδοσία και την απώλεια, για το εφικτό ή όχι της αυτογνωσίας και τον γρίφο που λέγεται «ψυχή», για την ανθρωπιά ως μέγιστη αρετή και την τέχνη ως ζωντανό οργανισμό, για τους ποιητές που θαυμάζει. Η έκδοση συμπληρώνεται από παράρτημα με 14 δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά της.

5. «Ήλιος με ξιφολόγχες» του Γιώργου Σκαμπαρδώνη

Μεσοπόλεμος, πρώτο εξάμηνο του 1931. Ο ταγματάρχης Γόρδιος, επικεφαλής της αντικατασκοπείας στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει να «ενοποιήσει τις πεποιθήσεις» στην πόλη που σπαράσσεται από συγκρούσεις. Ο ταγματάρχης, που υποφέρει και από ένα ανεξέλεγκτο ερωτικό πάθος, προσπαθεί να κρατήσει τις αρχές του στον απελπισμένο αγώνα του να ελέγξει την δυναμική των γεγονότων που ωστόσο καταλήγουν, τον Ιούνιο του ’31, στην πρώτη μεγάλη επίθεση κατά των Ισραηλιτών στην Ευρώπη του 20ού αιώνα: στο πογκρόμ και στον εμπρησμό του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ.

6. «Η νεαρή νύφη» του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, σε µια εξοχική βίλα στον ιταλικό βορρά, φτάνει, από την Αργεντινή, η νεαρή µέλλουσα Νύφη. Η Οικογένεια την υποδέχεται, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σηµασία, ο Γιος δε βρίσκεται εκεί, είναι στην Αγγλία, απασχοληµένος µε υποθέσεις της ανθηρής υφαντουργικής επιχείρησης. Στέλνει όµως εντυπωσιακά δώρα, ξανά και ξανά. Και η Νύφη τον περιµένει, µέσα στο προστατευµένο περιβάλλον του σπιτιού και τις επιβεβληµένες ιεροτελεστίες του. Ένα σαγηνευτικό µυθιστόρηµα µε θέµα την αναµονή, οξυδερκής στοχασµός για τη φύση της ίδιας της γραφής.

7. «Πώς να μιλάτε στα παιδιά ώστε να μαθαίνουν στο σπίτι και στο σχολείο» των Αντέλ Φέιμπερ, Ιλέιν Μάζλις, Lisa Nyberg και Rosalyn Anstine Templeton.

Αξιοποιώντας τις μοναδικές στρατηγικές επικοινωνίας και τους ρεαλιστικούς διαλόγους που έγιναν το σήμα κατατεθέν του μπεστ σέλερ Πώς να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν & πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν, η Αντέλ Φέιμπερ και η Ιλέιν Μάζλις δείχνουν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τρόπους για να βοηθούν τα παιδιά να διαχειρίζονται τα καθημερινά προβλήματα που παρεμβάλλονται στη διαδικασία της μάθησης.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και μπείτε στην κλήρωση: