Φεστιβάλ τραγουδιού Μέντα

Την Κυριακή 5 Μαϊου, στη μουσική σκηνή Kremlino, στον Πειραιά, έγινε το τελευταίο live του Φεστιβάλ. Ο μεγάλος τελικός με την συμμετοχή των δέκα πρώτων νικητών από τα δέκα προκριματικά lives.

Οι καλλιτέχνες μάς παρουσίασαν τα τραγούδια τους ζωντανά. Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία του κοινού και της επιτροπής και ανακοινώθηκαν οι 3 νικητές. Στην επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον ραδιοφωνικό σταθμό Μέντα fm 88, την Panik Records, το musicity.gr και το Kremlino.

Τα τραγούδια των τριών πρώτων νικητών θα κυκλοφορήσουν από την Panik Records.

Ο πρώτος νικητής κερδίζει επίπλέον:
– ένα lyric video για το τραγούδι του από την Panik Records
– μία συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΝΤΑ 88
– μία παρουσίαση / συνέντευξη στο website musicity.gr
– μία επαγγελματική φωτογράφηση από τον κορυφαίο του είδους Γιάννη Μαργετουσάκη

Αγωνία και διάθεση ανεβασμένη σε μια βραδιά γιορτινή όπως την φανταζόμασταν και την επιθυμούσαμε. Το συναίσθημα που κυρίως επικρατούσε στην ατμόσφαιρα ήταν η χαρά. Πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την ανακοίνωση των νικητών. Φαίνεται πως όλοι όσοι ανέβηκαν στην σκηνή, αλλά και ο κόσμος, είχαν κατανοήσει εξ’ αρχής ότι είναι ήδη νικητές. Είναι οι δέκα καλύτεροι που προέκυψαν μέσα από μία διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε 3 μήνες πριν με πάνω από 300 συμμετοχές. Αυτό από μόνο του αποτελεί μία σημαντική διάκριση. Ακόμα και οι 100 καλλιτέχνες που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους σε μία μουσική σκηνή γεμάτη κάθε Κυριακή είναι νικητές. Πολλές γνωριμίες προέκυψαν μεταξύ τους που μπορεί να εξελιχτούν σε δημιουργικές συνεργασίες, κάποιοι είχαν την πρώτη τους εμπειρία επάνω στη σκηνή, άλλοι γνώρισαν για πρώτη φορά την χαρά του να δημιουργήσουν ένα τραγούδι και να το “παίξουν” ζωντανά και άλλοι έφτιαξαν μπάντες από φίλους και όχι μόνο για να μπορέσουν να “ντύσουν” τα τραγούδια τους όσο καλύτερα μπορούσαν.

Ας δούμε όμως σε videos τι έγινε την μεγάλη αυτή βραδιά.

Τελικός χωρίς σασπένς δεν γίνεται. Όλοι οι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό ψήφων αφού από ότι φάνηκε το επίπεδο ήταν υψηλό και το κοινό μεγάλο. Το Kremlino γέμισε από νωρίς από τους φίλους των διαγωνιζόμενων αλλά και από φίλους της μουσικής που ήρθα για να ψηφίσουν μαζί μας τα νέα αγαπημένα μας τραγούδια.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων της κάλπης και την ψηφοφορία της επιτροπής ο Ηλίας Σαλπέας, ο παρουσιαστής όλων των lives του διαγωνισμού, κάλεσε στη σκήνη και τους 3 νικητές και μετά ανακοίνωσε τον πρώτο μεγάλο νικητή του Φεστιβάλ. Πρώτοι σε ψήφους στο σύνολο κάλπης και κριτικής επιτροπής αναδείχτηκαν οι Μερτζί Μαβί.

Ανακοίνωση νικητών

 

Τους Βερτζί Μαβί θα τους γνωρίσουμε καλύτερα και μέσα από τις συνεντευξεις που θα δώσουν σύντομα στο musicity.gr αλλά και στον Μέντα 88.  Προς το παρόν ας ακούσουμε τα τραγούδια τους, που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο κι ένα βίντεο με τη παρουσίαση τους και την ιστορία πίσω από το περίεργο αυτό όνομα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των καλλιτεχνών ξεκίνησε και μία “έρευνα” για να κρατηθούν στατιστικά για τα ζώδια των συμμετεχόντων. Όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν η κριτική επιτροπή, ο παρουσιαστής και οι καλλιτέχνες το πήραν πολύ σοβαρά αυτό το θέμα… 🙂

 

 

Βερτζί Μαβί – Μαρία

Βερτζί Μαβί – Μισεμός

Το έπαθλο συνεργασίας με την Panik Records για την κυκλοφορία των τραγουδιών τους κέρδισαν επιπλέον κατακτώντας την δεύτερη και την τρίτη θέση της ψηφορίας ο Βασίλης Μπαμπανιάρης και η Ντορίτα Χωραφά.

Ο Βασίλης Μπαμπανιάρης παρουσιάζει την μπάντα του Sepia με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως:

 

Βασίλης Μπαμπανιάρης – Αγάπη

Στίχοι & μουσική: Βασίλης Μπαμπανιάρης

Βασίλης Μπαμπανιάρης – Ο κήπος της Γεσθημανής

Στίχοι & μουσική: Βασίλης Μπαμπανιάρης

 

 

Ντορίτα Χωραφά

 

Ντορίτα Χωραφά – Είμαι εγώ

Στίχοι & μουσική: Ντορίτα Χωραφά

 

Ακολουθούν videos από όλα τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στον τελικό [Με σειρά εμφάνισης στη διαγωνιστική διαδικασία].

Καλλιόπη Καλλιγιάννη – Το μεγάλο μου εγώ

Στίχοι & μουσική: Καλλιόπη Καλλιγιάννη

 

Καλλιόπη Καλλιγιάννη – Η μάνα

Στίχοι & μουσική: Καλλιόπη Καλλιγιάννη

 

Ραφαήλ Τσακμάκης – Hiding the view

Στίχοι: Ραφαήλ Τσακμάκης, Μουσική: Ραφαήλ Τσακμάκης, Θανάσης Δάρδας

Ραφαήλ Τσακμάκης – Κοίτα με

Στίχοι: Ραφαήλ Τσακμάκης, Μουσική: Ραφαήλ Τσακμάκης, Θανάσης Δάρδας

Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου – Το άλφα

Στίχοι & μουσική: Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου

 

Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου – Ανεξέλεγκτα

Στίχοι & μουσική: Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου

 

Βάσια Δανιά – Βαλς του ονείρου

Στίχοι & μουσική: Βάσια Δανιά

 

Βάσια Δανιά – Ένα μύθος μια φορά

Στίχοι: Μιχάλης Γελασάκης, Μουσική: Χρήστος Θεοδώρου

H Ανθή Μητροπέτρου παρουσιάζει την συμμετοχή της:

Ανθή Μητροπέτρου – Καταιγίδα

Στίχοι: Ανθή Μητροπέτρου, Μουσική: Περικλής Μπισκίνης, Ερμηνεία: Ξένια Γαργάλη

Ανθή Μητροπέτρου – Ο τρελός

Στίχοι: Ανθή Μητροπέτρου, Μουσική: Περικλής Μπισκίνης, Ερμηνεία: Ξένια Γαργάλη

Μιχαέλλα Ευαγγέλου – Δεύτερη στροφή

Στίχοι: Ελευθερία Τριβυζάκη, Μουσική: Μιχαέλλα Ευαγγέλου , Ερμηνεία: Βέρα Τριάντου

Στέλιος Κοντοπαυλάκος – Από ότι θυμάμαι

Στίχοι & μουσική: Στέλιος Κοντοπαυλάκος

 

Στέλιος Κοντοπαυλάκος – Φταίμε εμείς

Στίχοι & μουσική: Στέλιος Κοντοπαυλάκος

 

Στην παρουσίαση των καλλιτεχνών μαζί με τον Ηλία Σαλπέα συμμετείχε ο Δημήτρης Μουτάφης και η Μάγδα Βαρούχα. Οι δύο τραγουδοποιοί και τραγουδιστές κράτησαν παρέα στον κόσμο στήνοντας ένα mini live κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.

Δημήτρης Μουτάφης

 

 

Μάγδα Βαρούχα 

 

Συγχαρητήρια στους νικητές, σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και σε όσους δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα η ιδέα αυτού του Φεστιβάλ τραγουδιού.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά είναι ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ Ηλίας Σαλπέας, τα μέλη της κριτικής επιτροπής – από το musicity.gr η Βαρβάρα Γερανάκη και από τον Μέντα 88 η Βιβή Παπαστάθη – και οι καλεσμένοι καλλιτέχνες Δημήτρης Μουτάφης και Μάγδα Βαρούχα.

 

πηγή: musicity.gr