Σαράντα χρόνια μετά την εκτόξευση των Βόγιατζερ 1 και 2, τα οποία πλέον κινούμενα με ταχύτητα 48.280 χλμ/ ώρα απέχουν 13 δισεκατομμύρια μίλια από τη γη, θα κυκλοφορήσουν σε βινύλιο οι δύο χρυσοί δίσκοι που ταξιδεύουν μαζί τους.

Οι δίσκοι αυτοί είναι δίσκοι φωνογράφου, χάλκινοι, δώδεκα ιντσών επικαλυμένοι με χρυσό και αποτελούν ένα είδος κιβωτού της ανθρώπινης ύπαρξης. Περιέχουν ήχους της φύσης, μουσικά θέματα κλασικής, Rock, Jazz και παραδοσιακής μουσικής των λαών, χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες μεταξύ των οποίων και σε αρχαία Ελληνικά καθώς και απεικονίσεις του ανθρώπινου σώματος και επιτευγμάτων του πολιτισμού μας.

Η κυκλοφορία των βινυλίων από την ozma records χρηματοδοτήθηκε από μεγάλη καμπάνια στο Kickstarter ύψους 1,4 δολαρίων και θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2018. Η προμήθειά τους γίνεται με προπαραγγελία.Κάθε box set θα κοστίζει 98 δολάρια και θα περιλαμβάνει τρία LPs, ένα σκληρόδετο βιβλίο, μια ψηφιακή κάρτα και μια λιθογραφία του διαγράμματος που υπάρχει στο εξωτερικό του αυθεντικού μηνύματος και το οποίο δίνει οδηγίες προς τους εξωγήινους για το πώς θα ακούσουν το μήνυμα.Το μήνυμα που είναι κωδικοποιημένο σε αναλογική μορφή είχε επιλεχθεί από μια επιτροπή με επικεφαλής τον διακεκριμένο αστρονόμο Καρλ Σέιγκαν του Πανεπιστημίου Κορνέλ μετά από μελέτη ενός έτους.

Αυτή τη στιγμή το Βόγιατζερ 1 ταξιδεύει ήδη στο «βαθύ» διάστημα έχοντας ξεπεράσει τα όρια του ηλιακού μας συστήματος ενώ το Βόγιατζερ 2 εξερευνά τις παρυφές του. Είναι οι δύο πρεσβευτές της ανθρωπότητας στο απώτερο διάστημα και συμβολίζουν την ελπίδα που διατύπωσε ο Τζίμυ Κάρτερ το 1977 και καταγράφηκε στον χρυσό δίσκο που μεταφέρουν:

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε της εποχής μας ώστε να ζήσουμε στη δική σας. Ελπίζουμε κάποια στιγμή, έχοντας λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να μπούμε σε μια κοινότητα γαλαξιακών πολιτισμών».

Ο χαιρετισμός στα αρχαία ελληνικά δηλώνει την ειρηνική διάθεση των ανθρώπων απέναντι στους εξωγήινους πολιτισμούς:

«Οἵτινές ποτ’ ἔστε χαίρετε! Εἰρηνικῶς πρὸς φίλους ἐληλύθαμεν φίλοι»

Χαίρεται, όποιοι κι αν είστε. Ερχόμαστε ειρηνικά, σε όσους είναι φίλοι.

 

πηγή: ogdoo.gr