O Roger Waters αποδεικνύεται μεγάλη καρδιά.

Ο 75χρονος αστέρας, μουσικός και δημιουργός έσμιξε δύο μικρά παιδιά από την Καραϊβική που μεταφέρθηκαν στην Συρία από τον πατέρα τους, ο οποίος ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, με την μητέρα τους.

Ο Αγιούμπ Φερέιρα, 7 ετών και ο αδελφός του Μαχμούντ, 11 ετών, απήχθησαν απ’ τον πατέρα τους το 2014 από το Τρινιδάδ-Τομπάγκο και μεταφέρθηκαν στη Ράκα, την πρώην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν κι αυτά σε αυτό.

Μετά την ήττα των Τζιχαντιστών στα τέλη του 2017, η περιοχή πέρασε στα χέρια Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, αλλά η πάμφτωχη μητέρα δεν είχε καμία επαφή με τα παιδιά.

Η διαδικασία για τον εντοπισμό και επαναπατρισμό των παιδιών ήταν πολύπλοκη και πολύ ακριβή, μέχρι που ανέλαβε τα πάντα ο Roger Waters.

«Πλήρωσε όλα τα έξοδα της διαδικασίας καθώς και τα αεροπορικά εισιτήρια για να έρθει η μητέρα από το Τρινιδάδ», ανέφερε ο δικηγόρος που «έτρεξε» την υπόθεση.

Έτσι οι αρχές των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας παρέδωσαν τα παιδιά στη μητέρα τους, στην πόλη Καμισλί.

Να σημειωθεί πως περίπου 1.000 ξένοι τζιχαντιστές, μαζί με 550 γυναίκες και 1.200 παιδιά, κρατούνται σήμερα από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις. Από τον πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 360.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν εκατομμύρια άλλοι.

 

πηγή: ogdoo.gr