Στα 61 μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο

 Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τάκης Σπυριδάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα 14 Σεπτεμβρίου βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του, φίλους και συνεργάτες.

Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

σπυριδάκης

Στη μεγάλη οθόνη έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία «Γλυκιά Συμμορία». Για την ερμηνεία του τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον ίδιο χρόνο. Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη (1984).

takis spiridakis loufa

Λαμπερές συμμετοχές είχε και στις παρακάτω ταινίες: «Πρωινή Περίπολος», «Αυτή η Νύχτα Μένει», «Μαύρο Γάλα», «Κανείς δεν χάνει σε Όλα», «Φτηνά Τσιγάρα», «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» «Ισοβίτες» και «4 Μαύρα Κοστούμια».

Πηγή: www.ogdoo.gr