Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε πολύ δυνατές πρεμιέρες προγραμματίζονται για τις ημέρες των Χριστουγέννων, λίγο δηλαδή πριν εκπνεύσει το 2017! Από τον πολυαναμενόμενο «Καζαντζίδης, η Ζωή του Όλη» που ανοίγει αυλαία ανήμερα των Χριστουγέννων μέχρι το δυναμικό νεανικό μιούζικαλ «Grease» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας στο Passport Theatre.

Ή κυρία Ντάλογουέι (Β’ Σκηνή του Θεάτρου Oδού Κεφαλληνίας): Το εμβληματικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, ανεβαίνει στις 22 Δεκεμβρίου στη σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου με τη Φαίη Ξυλά, τη Στέλλα Αντύπα και την Κατερίνα Φωτιάδη. Μαζί τους επί σκηνής ο Λόλεκ, ο οποίος ερμηνεύει ζωντανά  την -σε δική του σύνθεση-μουσική της παράστασης.
Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά στην Ελλάδα του γνωστού μυθιστορήματος που εκδόθηκε το 1925 και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μίας μέρας του Ιουνίου 1923 στο Λονδίνο.

Ο Αληθινός (Θέατρο Πόρτα): Η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS παρουσιάζουν από τις 23 Δεκεμβρίου τον Αληθινό. Μια παράσταση-ανοιχτή επιστολή με τη μορφή τραγουδιού βασισμένη σε μικρασιάτικα παραμύθια. Αντλώντας υλικό και διασκευάζοντας ηχογραφημένα μικρασιάτικα παραμύθια/αφηγήσεις, όπως τα μετέφερε η γιαγιά Αργυρώ, ο Αληθινός γλιστράει σε ένα συμβολικό και ποιητικό σύμπαν πάντα με άξονα την προσωπική σύνδεση και τον επαναπροσδιορισμό του παρόντος.

Grease- Passport Theatre: Στις 29 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα το δυναμικό Grease στο  Mετά την Evita, o Δημήτρης Μαλισσόβας ξανασυναντάει τη Νάντια Μπουλέ, παρέα αυτή τη φορά με τον Δήμο Αναστασιάδη που για πρώτη φορά ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι. Τη Σάντι και τον Ντάνι πλαισιώνουν ένα λαμπερό, εντυπωσιακό, πολυμελές cast ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών που υπερασπίζονται με σαρωτική ενέργεια και αστείρευτο πάθος, τόσο την παρουσία τους στη σκηνή, όσο και ολόκληρο το απαιτητικό αυτό εγχείρημα!

Ο Μισάνθρωπος – Θέατρον Θησείον:  Στον “Μισάνθρωπο” του Μολιέρου, ο Αλσέστ αποστρέφεται τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την κολακεία, την υποκρισία, την απουσία ειλικρίνειας και ηθικής, και θεωρεί οτι τίποτα στη ζωή  δεν λειτουργεί με δικαιοσύνη.
Στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, ανήμερα των Χριστουγέννων (25/12) ο «Μισ@νθρωπος» υποδέχεται το κοινό σε ένα “ανοιχτό” σαλόνι. Σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα στην φαινομενικότητα και την πραγματικότητα, οι χαρακτήρες του έργου, μέσα από τα προφίλ τους ποστάρουν βίντεο, ποιήματα, φωτογραφίες και παρουσιάζονται στους θεατές, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητο τους κάνοντας like, comment, φωτογραφίζοντας κ.λ.π.
Από την ομάδα 4Frontal, μια διασκευή πάνω στο κλασσικό έργο του Μολιέρου, σε νέα μετάφραση του Νίκου Ζιώγα.

Στέλιος Καζαντζίδης «Η ζωή μου όλη»-  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Στις 25 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι το έργο – αναφορά στο «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή και στη ζωή των μουσικών της εποχής του σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση.  Η ίδια μάλιστα έχει γράψει μαζί με την  Κωνσταντίνα Γιαχαλή το κείμενο της παράστασης στην οποία και  πρωταγωνιστούν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί. Ανάμεσά τους οι: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Ηλίας Μελέτης, Νίκη Παλληκαράκη, Αντώνης Λουδάρος κ.ά.

 

πηγή: tospirto.net