Παλαιότερες δοκιμασμένες παραγωγές που έχουν γνωρίσει την αποδοχή κοινού και κριτικών επανέρχονται στις θεατρικές σκηνές και δίνουν ακόμα μια ευκαιρία στους θεατρόφιλους που τις έχασαν ή τις προσπέρασαν να τις δουν…

Ο υπαρξιακός μονόλογος «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου επανέρχεται για τρίτη φορά με τη Μαριάννα Δημητρίου να παίρνει την πρωταγωνιστική σκυτάλη από τους Δημοσθένη Παπαδόπουλο και Εκάβη Ντούμα.
Η Λήθη είναι ένας άνθρωπος στο μεταίχμιο, όπως και η χώρα μας. Ένα βήμα ακόμα και βυθίζεται στην ευεργετική λησμονιά της. Ο θάνατος είναι ο φόβος του θανάτου και η κόρη της Έριδας, η αδερφή του Θανάτου και του Ύπνου μας αφηγείται πόσο σημαντικό είναι να αφήνεσαι στο τίποτα.
Το έργο έχει αποσπάσει τον Έπαινο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» το 2011 και το Πρώτο Βραβείο Νεοελληνικού Έργου στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος την ίδια χρονιά. Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, που ερμήνευσε πρώτος τον μονόλογο είχε λάβει το Βραβείο Ερμηνείας Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» το 2011.
Θέατρο Πορεία (από 5/12)

«Η Δίκη του Κ» επιστρέφει μετά την περσινή της επιτυχία σε διασκευή και σκηνοθεσία του βραβευμένου Θωμά Μοσχόπουλου. Βασισμένη στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Κάφκα περιγράφει με ρυθμό, χιούμορ και σαρκασμό την ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου που εμπλέκεται σε ένα φαύλο κύκλο παράλογων καταστάσεων.
Θέατρο Πόρτα (από 18/12)

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ενσαρκώνει την «Κυρά της Ρω» στο μονόλογο του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά που εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης «Κυρά της Ρω». Η Κατερίνα Μπερδέκα σκηνοθετεί ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της γυναίκας που κουβαλάει ένα κομμάτι από τις καρδιές μας, ένα ταξίδι από τη μοναξιά στην ελπίδα και την πίστη στο καλό που κρύβει ο άνθρωπος.
Θέατρο Ροές (από 1/12)

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι σε διασκευή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Αμαλίας Καβάλη και του Γιάννη Σοφολόγη, που κέρδισε το βραβείο στο Scratch Night του Bob Theater Festival, επιστρέφει για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων. Μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.
Bios (από 1/12)

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Αμπαζούρ- Χωρίς Σελοφάν» της Ομάδας Στενός Κορσές και του Αλέξανδρου Κυπριώτη επιστρέφει ανανεωμένη. Θα ξεδιπλώσει ζωές ολόκληρες, σαν μπλε περιτύλιγμα δώρου κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Άννη Θεοχάρη, Έλσα Λουμπαρδιά, Έλια Ζαχαριουδάκη, Βιβή Πηνιώτη. Μουσικοί: Νίκος Σολ (βιολί), Ευθύμης Κούρτης (πιάνο) Κείμενα: Στενός Κορσές, Αλέξανδρος Κυπριώτης
Άβατον (όλες τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου 1, 8, 15, 22, 29)

 

πηγή: tospirto.net