Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας δείχνουν πως το 2017 η πειρατεία στη μουσική αυξήθηκε εντυπωσιακά.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι υπηρεσίες streaming, παρουσιάζουν με τη σειρά τους αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με το ετήσιο Global Piracy Report και την εταιρεία MUSO που καταγράφει τα πειρατικά «δεδομένα», η πειρατεία στη μουσική το 2017 αυξήθηκε κατά 14,7% σε σχέση με το 2016.

Οι πειρατικές επισκέψεις στα «αρμόδια» sites παγκοσμίως, υπολογίζονται σε 73,9 δισεκατομμύρια.

30,5 δισεκατομμύρια επισκέψεις έγιναν σε ιστότοπους web streaming, 21,2 δισεκατομμύρια σε ιστότοπους web download, 15,7 δισεκατομμύρια σε ιστότοπους streaming ripping, 6 δισεκατομμύρια σε ιστοσελίδες με public torrent και 500 εκατομμύρια στις αντίστοιχες με private torrent.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα η πειρατεία στη μουσική είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μορφή πειρατείας, πίσω από τα τηλεοπτικά προγράμματα και μπροστά από τις κινηματογραφικές ταινίες.

Οι περισσότεροι «πειρατές» ανιχνεύτηκαν στην Αμερική, με 27,9 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε παράνομα μουσικά site, τη Ρωσία (20,6 δισεκατομμύρια), την Ινδία (17 δισεκατομμύρια), την Βραζιλία (12,7 δισεκατομμύρια) και την Τουρκία (11,9 δισεκατομμύρια).

Ο Andy Chatterly, ένας εκ των ιδρυτών της MUSO, αναφέρει σχετικά:

«Υπάρχει η πεποίθηση πως η αύξηση της δημοτικότητας υπηρεσιών όπως το Netflix και το Spotify έλυσαν το πρόβλημα της πειρατείας, αλλά αυτή η θεωρία απλά δε στέκει… Τα δεδομένα μας δείχνουν πως η πειρατεία είναι πιο δημοφιλής από ποτέ. Εκτός από τα όποια μέτρα παίρνουν οι διάφορες εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είναι εξίσου σημαντική η κατανόηση του προφίλ του καταναλωτή της πειρατείας».

 

πηγή: ogdoo.gr