Οι ταινίες που έκαναν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου με μια ματιά!

Κατηγορώ!

Η νέα ταινία του 87χρονου πολωνού Ρομάν Πολάνσκι με τίτλο «Κατηγορώ!» είναι η πρώτη καλή ταινία της νέας χρονιάς. Ένα δριμύ κατηγορώ κατά κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και ρατσισμού με αφηγηματικό άξονα το διασημότερο δικαστικό σκάνδαλο των τελευταίων δύο αιώνων, την «υπόθεση Ντρέιφους» στο οποίο ο Πολάνσκι βρίσκει χτυπητές ομοιότητες με την δική του προσωπική περιπέτεια.

Τζουμάνζι: Η επόμενη πίστα

Άλλες δύο νέες ταινίες βγαίνουν από σήμερα στις αίθουσες αλλά παρά το εμπορικό πρόσημο τους δεν επιδεικνύουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ο λόγος για το δεύτερο σύγχρονο ριμέικ του «Τζουμάνζι» με υπότιτλο «Η επόμενη πίστα» του σκηνοθέτη Τζέικ Κάσνταν (γιος του Λόρενς Κάσνταν) όπου Ντουέιν Τζόνσον και Τζακ Μπλακ παλεύουν με τα άβαταρ τους για να βγουν ζωντανοί από ακόμη πιο δύσκολες πίστες του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού των 90ς που μεταμορφώθηκε σε βιντεογκέιμ για τις ανάγκες της νέας εποχής.

Για πάντα

Το αισθηματικό μελό «Για πάντα» με τους Τσιμιτσέλη- Γερονικολού που βασίζεται σε μια τουρκική ταινία των 00ς, πολύ θα ήθελε να μοιάζει με δουλειά του Παπακαλιάτη όμως άλλα τα μάτια του πονηρού λαγού κι άλλα της ερωτευμένης κουκουβάγιας.

 Συντάκτης:  Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Πηγή: www.monopoli.gr