Βεράντα στο κέντρο της πόλης, κρασάκι, μεζέδες κι εμείς με την καλοκαιρινή μας διάθεση να συμπληρώνουμε το “μενού”. Πιο χαμογελαστή απ’ όλους η οικοδέσποινα Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Με κοντό μαλλάκι αυτήν τη φορά και με τον γνωστό κοριτσίστικο αέρα της να σπάει κάθε ίχνος τυπικότητας,   πλησιάζει τα πηγαδάκια  των καλεσμένων της ( δημοσιογράφων, ραδιοφωνικών παραγωγών κι ανθρώπων της δισκογραφίας κυρίως) με τη χαρά του ανθρώπου που γιορτάζει τις στιγμές.

Σκέφτομαι ότι κάθε νέος δίσκος στις μέρες μας δικαιούται μια γιορτή, ενώ ταυτόχρονα ξέρω ότι ακόμη και μια Ζουγανέλη (απ’ τα πιο ευπώλητα ονόματα, αν όχι το πιο ευπώλητο) μπορεί να  κάνει ένα ολόκληρο θέατρο να παραληρεί. Το να φτάσεις, όμως, να αναζητήσεις το cd της  είναι μια διαφορετική ιστορία. Μια πονεμένη ιστορία.
Λοιπόν στο ζουμί τώρα. Το “Που με φτάσανε οι έρωτες» (τίτλος από το ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Δημήτρη Μαραμή και στίχο Ελένης Φωτάκη) είναι ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος που όμως ακούγεται απνευστί γιατί διαθέτει κλίμα και ροή. Δεν ξέρω αν είιναι θέμα επιλογής τραγουδιών ή αν το οφείλουμε στον ενορχηστρωτή Ευριπίδη Ζεμενίδη, πάντως η πρώτη συνολική ακρόαση (η όχι και τόσο προσεχτική) μας άφησε με την βεβαιότητα ότι η Ελεωνόρα μια χαρά τα έχει καταφέρει με τους έρωτές της – όσο κι αν ο τίτλος υπαινίσσεται το αντίθετο.

12 νέα κομμάτια (τα “Δεύτερα Κλειδιά” και το “Δύσκολη Σιωπή” ήταν τα μόνα που ξέραμε) με προσεγμένο στίχο, κομμένα και ραμμένα στο στιλ της, άλλοτε με περισσότερο ηλεκτρισμό και ρυθμό, άλλοτε πιο κοντά στην κατηγορία ποπ μπαλάντα, και πιο σπάνια με έναν λαϊκότροπο ήχο (όπως το ωραιότατο «Μηδέν Αντί Για Σένα» σε μουσική Στ. Κορκολή και στίχο Ν. Μωραίτη ). Το θέμα είναι ότι πατάς το on και δεν «πηδάς» εύκολα κομμάτι – αν σου αρέσει η Ελεωνόρα.  Αν ναι, «Το που με φτάσανε οι έρωτες» πρέπει να συμπεριληφθεί στους δίσκους του 2018.

Και για την ιστορία, μουσικές έγραψαν οι: Σταύρος Σιόλας (πέντε τραγούδια) Γιώργος Καραδήμος, Δημήτρης Μαραμής, Μάκης Σεβίλογλου, Κώστας Λειβαδάς, Στεφανος Κορκολής.  Στίχους οι: Sunny Μπαλτζή, Ελένη Φωτάκη, Άρης Αποστολόπουλος, Πόλυς Κυριάκος, Αγλαία Σφήκα, ΝΙκος Μωραίτης, Φίλιππος Γράψας. Δύο τραγούδια ( στίχος/μουσική) έγραψαν οι Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και Σπύρος Παρασκευάκος Το cd κυκλοφορεί  11/6.

Από την εν λόγω κυκλοφορία τα 1000 αριθμημένα ( συλλεκτικά) cd θα πουλιούνται στις συναυλίες της Ελεωνόρας

 

πηγή: tospirto.net