Το μουσικόφιλο κοινό αντιμετώπισε με ένα κάποιο μούδιασμα την είδηση ότι το θρυλικό περιοδικό Rolling Stone βγήκε σε πωλητήριο.

Ναυαρχίδα του αμερικανικού μουσικού Τύπου, το Rolling Stone ιδρύθηκε το 1967 από τον φοιτητή Jan Wenner και τον μουσικοκριτικό Ralph Gleason. Ο Wenner, μάλιστα, έχει διατηρήσει τον έλεγχο έκτοτε και ισχυρίζεται πως ακόμα και σήμερα, στα 71 πια, αγαπά ιδιαιτέρως τη δουλειά του, όμως «αυτή είναι η έξυπνη κίνηση που πρέπει να γίνει στην παρούσα συγκυρία».

Ο Wenner σχεδιάζει βέβαια να γιορτάσει πρώτα τα 50 χρόνια του περιοδικού (τον Νοέμβρη), πριν πουλήσει το 51% του περιοδικού στον επικρατέστερο αγοραστή. Οι κακές γλώσσες λένε πως τα πράγματα έχουν γενικά πάρει την κατιούσα για τον εκδοτικό όμιλο Wenner, αφού ήδη έχουν πουλήσει 2 ακόμα άλλα περιοδικά πρόσφατα, ενώ εδώ και κάποιον καιρό έχουν πουλήσει και το 49% του Rolling Stone στη BandLab Technologies της Σιγκαπούρης -η οποία είναι και ο επικρατέστερος διάδοχος, με τους Wenner να μένουν μάλλον σε ρόλο διευθυντών.

Το Rolling Stone πέρασε κι αυτό δύσκολα όταν ήρθε το ίντερνετ στη ζωή μας, διατήρησε ωστόσο το πρεστίζ του και εξακολουθεί να εκδίδεται σε 12 γλώσσες, μετρώντας περίπου 65.000.000 αναγνώστες σε παγκόσμια κλίμακα.

 

πηγή: avopolis.gr