Αλλάζει ξανά από αύριο η ζωή μας καθώς αλλάζει και  ο χάρτης της Ελλάδας σε ό,τι έχει να κάνει με τους δείκτες επιδημιολογικού κινδύνου. Από τέσσερις βαθμίδες περιοριζόμαστε πλέον στις εξής δύο: Επιτήρησης και Αυξημένου κινδύνου.

Στην πρώτη συμπεριλαμβάνονται οι μέχρι πρότινος «πράσινες» και «κίτρινες» περιφέρειες, δηλαδή αυτές που είχαν λίγα κρούσματα στον πληθυσμό τους. Ακόμη και εκεί, όμως, τα μέτρα γίνονται αυστηρότερα και πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί, τηλε-εργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τί θα γίνει σε  Αττική και Βόρεια Ελλάδα: στις παλιότερα «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας θα έχουμε lockdown τόσο στην εστίαση όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας/διασκέδασης γενικότερα από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Στην Αττική και την Βόρεια Ελλάδα, λοιπόν, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, με μοναδική εξαίρεση το delivery και την παραλαβή από το κατάστημα. Αναστολή λειτουργίας έχουμε ακόμη στους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Λουκέτο μπαίνει για ένα μήνα σε θέατρα, σινεμά, μπαρ, καφέ και μουσεία.

Σε αυτήν την περίοδο δεν θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης και όπως είπαμε θα ισχύσουν για ένα ολόκληρο μήνα.