Η rock ιστορία έγραψε ότι οι Beatles διαλύθηκαν το 1970, ύστερα από τις αγεφύρωτες πλέον διαφορές που αναδείχθηκαν μεταξύ τους κατά τις ηχογραφήσεις του Let It Be.

Ωστόσο, καθώς η ένταση χτιζόταν κλιμακωτά ήδη από το 1968 υπήρχαν διάφορα σημεία στον χρόνο που «έδειχναν» προς τα εκεί. Ανάμεσά τους και ένα γράμμα που για πολλούς προφήτευε τη διάλυση του θρυλικού γκρουπ ήδη από το 1969.

Επιφανειακά, πρόκειται για ένα απλό νομικό έγγραφο. Με αυτό, ωστόσο, οι John Lennon, George Harrison & Ringo Starr ενημερώνουν τους δικηγόρους John & Lee Eastman (που ως τότε τους εκπροσωπούσαν νομικά) ότι η συνεργασία τους διαλύεται. Ο Paul McCartney, όμως, θα συνέχιζε μαζί τους καθώς επρόκειτο για τον πατέρα και τον αδερφό της Linda Eastman, την οποία είχε μόλις πριν 1 μήνα παντρευτεί: είναι βέβαια η γνωστή μας Linda McCartney (1941-1998).

Στη σχετική με τους Beatles αγγλοσαξονική βιβλιογραφία το γράμμα αυτό αποκαλείται «The Split Letter». Και τώρα, ως δίδυμο μαζί με ένα ακόμα νομικό έγγραφο των Fab Four προς τους ίδιους δικηγόρους, βγαίνει σε δημοπρασία. Και ακριβώς επειδή θεωρείται τμήμα της rock ιστορίας, η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα …627.000 ευρώ!

 

 

πηγή: avopolis.gr