Tο θρυλικό στούντιο της Disney ανακοίνωσε την έναρξη του κάστινγκ για τη βασισμένη στη ζωή του Γιάννη και του Θανάση Αντεντοκούμπο ταινία με τίτλο, σαφώς, «Greek Freak». 

 Αυτήν την περίοδο αναζητούνται παιδιά ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν το Γιάννη σε ηλικία μεταξύ 13-15 και 15-18 ετών. Ο ίδιος ο παίκτης έχει εγκρίνει την παραγωγή της ταινίας, καθώς συμμετέχει σ’ αυτήν ως executive producer.

Παραγωγός είναι ο Μπέρνι Γκόλντμαν, ο άνθρωπος πίσω από τους «300» (Ζακ Σνάιντερ, 2006), ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάτσει ο Ακίν Ομοτόσο από τη Νιγηρία, ο οποίος έχει στα χέρια του το σενάριο του Αράς Αμέλ («Ο Δικός της Πόλεμος», «Γκρέις του Μονακό»).

Η προσωπική ιστορία των αδερφών Αντεντοκούμπο είναι γνωστή, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στα Σεπόλια, την αγάπη για το μπάσκετ και τη χρονιά – σταθμός για το Γιάννη, όταν το 2013 επιλέχθηκε 15ος από τους Μιλγουόκι Μπακς στο draft του NBA. Έκτοτε η καριέρα του υπήρξε διαστημική, με δύο διαδοχικές διακρίσεις ως MVP της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος κι δεκάδες σπασμένα ρεκόρ. Από την άλλη ο Θανάσης, αφού κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδος και ένα Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, πλέον είναι συμπαίκτης με τον αδερφό του στους Μπακς.

Προς το παρόν το «Greek Freak» δρομολογείται για πρεμιέρα στη streaming πλατφόρμα του στούντιο Disney+, με τα γυρίσματα καλώς εχόντων των πραγμάτων να ξεκινούν τους επόμενους μήνες.