Τα πρώτα προγράμματα στις μουσικές σκηνές στην Αθήνα
Μια συνοπτική παρουσίαση
2019 – 2020
Εδώ συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα προγράμματα που ξεκινάνε τον Οκτώβριο και αυτά που έχουν ανακοινωθεί για τους επόμενους μήνες, στις μουσικές σκηνές στην Αθήνα.

Η ομάδα του musicity.gr πάντα κοντά σε ότι συμβαίνει στην πόλη θα σας κρατά ενήμερους για τη live μουσική σκηνή με συνεντεύξειςρεπορτάζ και διαγωνισμούς για να κερδίσετε δωρεάν διπλές προσκλήσεις.
Σταυρός του Νότου:

Μετρώντας ήδη 25 χρόνια και διανύοντας την τρίτη δεκαετία παρουσίας στην αθηναϊκή ζωή, το μουσικό στέκι της πόλης φιλοξενεί και φέτος στις τρεις σκηνές του καλλιτέχνες που τις έχουν τιμήσει με την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και νέους, πρωτοεμφανιζόμενους που βρίσκουν εδώ φιλόξενη στέγη για τα live τους.
Τα προγράμματα που ξεκινάνε σύντομα ή παίζουν ήδη είναι:
Στο Plus
Παρασκευές 4-11-18 & 25 Οκτωβρίου 

Ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Αντώνης Κρόμπας και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος τρεις καλλιτέχνες με πολλα πρόσωπα και ιδιότητες ανεβαίνουν για πρώτη φορα μαζι στη σκηνή του Σταυρού του Νοτου με αφορμή μια μουσικόθεατρική παράσταση με πρωταγωνιστρια φυσικά τη μουσική αλλα και το άφθονο χιούμορ.


Στο Club
Πέμπτες 17, 24 & 31 Οκτωβρίου
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης τον οποίο γνωρίσαμε στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται στο club του Σταυρού του Νότου, για να μας παρουσιάσει διασκευές από αγαπημένους δημιουργούς και δικά του τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν αυτή τη χρονιά.


Στη Κεντρική Σκηνή
Σάββατα 19,26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ανταμώνει με το κοινό του σε ένα πρόγραμμα με ανατρεπτική διάθεση παρουσιάζοντας και κομμάτια από τη νέα του δισκογραφική πρόταση.

Πολλά ακόμα lives έχουν ανακοινωθεί από καλλιτέχνες όπως ο Vassilikos (18 & 25 Οκτ), η Βίκυ Καρατζόγλου με καλεσμένες τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τη Γιώτα Νέγκα (19/10 & 2/11), η Μυρτώ Βασιλέιου με καλεσμένους  τους Γιάννη Κότσιρα και Νατάσσα Μποφίλιου (26/10 – 2/11) και οι Χατζηφραγκέτα (7-14-21 & 28 Νοέμβρη).


Πειραιώς 131:
Το μεγάλο ταξίδι της μουσικής σκηνής της Πειραιώς 131 ξεκινά, με ένα συναρπαστικό φθινόπωρο γεμάτο jazz, blues, pop, swing και έντεχνη μουσική.
Στο Πειραιώς 131 θα εμφανιστούν, με αλφαβητική και όχι χρονολογική σειρά, οι:

Ελευθερία ΑρβανιτάκηΠαυλίνα Βουλγαράκη, Δώρος Δημοσθένους, Θέμης Καραμουρατίδης, Απόστολος Κίτσος και Καλογεράκια, Ρένα Μόρφη, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννης Παπαγεωργίου, Polkar, Κώστας Τουρνάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Σάββατα 19, 26 Οκτωβρίου, και 2 , 9 Νοεμβρίου
 
Τα lives ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με το “Elly loves jazz”. Μια παράσταση με αφετηρία την jazz μάς υπόσχεται η Έλλη Πασπαλά προσεγγίζοντας τη μουσική των βιρτουόζων των μουσικών οργάνων, που οδήγησε μεγάλους συνθέτες όπως ο Cole Porter και ο George Gershwin να γράψουν τραγούδια με jazz χροιά που παραμένουν εμβληματικά και αγαπημένα μέχρι σήμερα.

Σφίγγα:
Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα της Σφίγγας είναι ακόμα πιο πλούσιο και φιλοξενεί καλλιτέχνες όπως:
Παρασκευή 11, 18 και 25 Οκτωβρίου
Η Δήμητρα Σταθοπούλου, η Ελένη Καρακάση και η Επιστήμη Καμπούρογλου, με την παράσταση “Σερσέ λα φαμ” απογειώνουν το κέφι και καθηλώνουν μέσα από φρέσκιες και δυνατές ερμηνείες. Μαζί με τρεις γυναίκες μουσικούς αφήνουν το δικό τους γυναικείο αποτύπωμα σε λαϊκά τραγούδια, που έγραψαν ιστορία. Μία μουσική παράσταση, ένα μουσικό παιχνίδι που συνεχώς αλλάζει χρώματα, εποχές και συναισθήματα.


Σάββατο 19 και 26 Οκτωβρίου και Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου παρουσιάζουν στη μουσική σκηνή Σφίγγα την μουσική-θεατρική εκδοχή του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Μαρίζας Κωχ: «Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης».

Κυριακή 27 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα Σπείρα στην πιο ιδιαίτερη μουσική παράσταση της χρονιάς μόνο για δέκα παραστάσεις.

Παρασκευή 1, 8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου
Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά στη Σφίγγα σε ένα πρόγραμμα από αγαπημένα μας τραγούδια με πολλές ιδιαίτερες μουσικές στιγμές και εκπλήξεις. Μαζί του στο τραγούδι η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη.

Για τους επόμενους μήνες έχουν ανακοινωθεί πολλά ακόμα προγράμματα όπως αυτά των Ρίτα ΑντωνοπουλουΕλένη Πέτα και Γιάννη ΜαθέΓιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Θηβαίο.



Anodos live stage:

Έναρξη: Σάββατο 2 Νοεμβρίου (Για 10 μόνο παραστάσεις)
“Βράδυ Σαββάτου”. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τη Βιολέτα Ίκαρη στη σκηνή του Anodos live Stage θα κάνουν μια γενναία βουτιά στην πληθωρική δισκογραφία του Βασίλη και θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα «εφ’ όλης της ύλης» με διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, ακατέργαστα «διαμάντια»- τραγούδια που αξίζουν την προσοχή μας, νεότερες επιτυχίες από τους τελευταίους του δίσκους και προσωπικές επιλογές του Βασίλη.


Οδός Λυσίου:

Σε ένα από τα πιο γραφικά στενά της Πλάκας, στην ωραιότερη street art γειτονιά του ιστορικού κέντρου, στήνεται από την αρχή ένα νέο μουσικό στέκι.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο
Ο πολυτάλαντος και γεμάτος χιούμορ Γιάννης Ζουγανέλης, συναντά την σαγηνευτική Ελένη Δήμου και μαζί με τον ανατρεπτικό Λάκη Παπαδόπουλο και τον αγαπημένο Διονύση Τσακνή είναι πανέτοιμοι να μας ταξιδέψουν σε μία γκάμα μουσικών ειδών στην «Οδό Λυσίου».

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή βράδυ
Η House band [Δήμητρα Κελεκίδη, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Μαργκώ Ενεπεκίδη] της «Οδού Λυσίου» σε ανατρεπτικές διασκευές έντεχνων, ροκ και τζαζ τραγουδιών και με special guests όπως οι Νίκος Ζιώγαλας – Αναστασία Μουτσάτσου, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος – Christian Ronig, Μάκης Σεβίλογλου – Απόστολος Ρίζος.

Γραμμές:
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Σάββατο και Κυριακή
Η μουσική συνάντηση του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου με την αισθαντική φωνή της Αλέκας Κανελλίδου επί σκηνής ήταν μια προσμονή από το κοινό τους που έγινε πραγματικότητα. Οι εμφανίσεις τους πέρυσι στις Γραμμές ενθουσίασαν και αγαπήθηκαν. Μαζί τους και ο Κώστας Καραφώτης.

Μουσικές Διαδρομές:

Από Σάββατο 12 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή & Σάββατο

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με σημαντικά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στην πορεία του (Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Στη σκέψη της τρελής, Ο γκρεμός, Πρώτο φθινόπωρο, Σκάκι κ.α.), Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αυθεντική διασκέδαση αλλά και με τραγούδια που θα συγκινήσουν τους γνώστες του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού.


Gazarte:
Δευτέρες 11, 18 & 25 Νοεμβρίου

Ο Γιάννης Κότσιρας “συζητά” με τον Θοδωρή Οικονόμου τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με επίκεντρο τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, που «έφυγε» από κοντά μας το περασμένο καλοκαίρι.


Ακτή Πειραιώς:

 
Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο
Ο Σωκράτης Μάλαμας αλλάζει στέκι αυτόν τον χειμώνα και για πρώτη φορά θα εμφανίζεται στον χώρο της Ακτής Πειραιώς.

Hotel Ερμού:

Παρασκευή 18 Οκτώβριου 2019 για έξι ξεχωριστές εβδομάδες (Έως Σάββατο 23 Νοεμβρίου) 
Το «Hotel Ερμού» υποδέχεται τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Μελίνα Ασλανίδου! Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του μοναδική και επιτυχημένη πορεία στην ελληνική μουσική, θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Απανεμιά:
Πέμπτες 10, 17, 24 και 31 Οκτωβρίου

Ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου Θα παρουσιαστούν τραγούδια από τους δίσκους τους “Ο χορός των ημερών” και “Τα φώτα στην πλατεία”, σε στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, το ολοκαίνουργιο τραγούδι «Βάρδια» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου σε στίχους Άλκη Αλκαίου από το σήριαλ «Λόγω τιμής», νέα τραγούδια σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, από το δίσκο “Του κόσμου αυτό το κάτι” σε μουσική Χυσόστομου Καραντωνίου που έχουν ερμηνεύσει καταξιωμένοι καλλιτέχνες (Γ. Νταλάρας, Μ. Λιδάκης, Μ. Μητσιάς, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Στόκας κ.α.) καθώς και νέα τραγούδια του Χρυσόστομου Καραντωνίου με τον Μανώλη Λιδάκη σε στίχους Κώστα Φασουλά.
Πηγή: www.musicity.gr