Μετά τις sold out παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» επιστρέφουν στη μουσική σκηνή «Χαμάμ», τις Δευτέρες 15, 22 & 29 Νοεμβρίου.

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» με τη Χριστίνα Μαξούρη δεν είναι απλά μία μουσική παράσταση ευχαριστήριο και φόρος τιμής στη Σωτηρία Μπέλλου. Είναι μία απόπειρα να συνδεθούμε ξανά, στο τώρα, με ένα κομμάτι μας πυρηνικό και ατόφιο, που ακουμπά σε μια κοινή λαϊκή μας ρίζα. Αυτή που η Σωτηρία Μπέλλου έθρεψε με τη φωνή της και τα τραγούδια της.

Τραγούδια που ζωντανεύουν ξανά, με τον πιο λιτό τρόπο. Ένα ξύλινο πάλκο, μία γυναικεία φωνή και τέσσερις μουσικούς: τον Θοδωρή Ξηντάρη (μπουζούκι, φωνή), τον Δημήτρη Κουφογιώργο (μπουζούκι), τον Αντώνη Ξηντάρη (κιθάρα, φωνή) και τον Δημήτρη Κούστα (ακορντεόν).

Και δίπλα στα τραγούδια, ιστορίες από την πολυκύμαντη ζωή της «αρχόντισσας του ρεμπέτικου». Ιστορίες που η Χριστίνα Μαξούρη και οι μουσικοί της θα μοιραστούν όπως μια παρέα σ’ ένα βράδυ γιορτής.

Συντελεστές

Ιδέα: Δημήτρης Χαλιώτης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη
Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Βάνα Γιαννούλα
Επιμέλεια χτενίσματος: Θωμάς Γαλαζούλας
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας: Άντα Χαλαμπαρδάκη
Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη
Μουσικοί: Θοδωρής Ξηντάρης – μπουζούκι, φωνή, Δημήτρης Κουφογιώργος –μπουζούκι, Αντώνης Ξηντάρης – κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Κούστας – ακορντεόν