Sani Festival

Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδική, έως 21/8

 

Tο Sani Festival είναι εν εξελίξει και φιλοξενεί την Mino Cinelu Band (31/8), τον Richard Galliano (7/8), την Κατερίνα Πολέμη και την παρέα της (11/8), τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τους Μπλε και τον Στάθη Δρογώση (14/8) και μουσική και εικαστικές τέχνες (21/8).

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2021

Καλαμάτα 27/7-2/8

 

Tο εμβληματικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής, πιστό στο ραντεβού του με το κοινό, σας υποδέχεται ξανά στην πόλη της Καλαμάτας από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και masterclasses.Έχει και επιλεγμένες τζαζ εκδηλώσεις… Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο παρακάτω link https://kalamatamusicdays.com/concerts-gr/

19 Preveza Jazz Festival

Πρέβεζα 31/7-1/8

 

Το Preveza Jazz Festival επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι στο δροσερό Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» με ένα δυναμικό διήμερο στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου με εξαιρετικές καλλιτεχνικές εμφανίσεις. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και με χαρά υποδεχόμαστε την Ελευθερία Αρβανιτάκη με το ακουστικό της σχήμα, τον Dimitris Kalantzis group, το κουαρτέτο του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, το 3rd Floor Quartet και τους West Coast The Band.
Όλες οι λεπτομέρειες στο https://www.prevezajazzfestival.com/

Loutraki Festival

Λουτράκι Κορινθίας 31/7-8/8

 

Από την 31η Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Γεωργία Νταγάκη, The Final Act feat. Χρήστος Νινιός, Rock Festival στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά και Blues Festival στα πανέμορφα Πίσια και φυσικά η πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Φιλαρμονικής Λουτρακίου στο πλαίσιο του Opus Festival, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με μία παράσταση πανηγυρική, για να γιορτάσει με λαμπρότητα τα 60 χρόνια της.

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Χίος & Οινούσσες 1-13/8

 

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει, για 5η συνεχή χρονιά, από 1 έως 13 Αυγούστου και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διεθνείς παραγωγές και συνεργασίες, σε διαφορετικές τοποθεσίες της Χίου και στο γειτονικό νησί των Οινουσσών. Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, σταθερό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, που παρουσιάζει πρωτότυπα μουσικά έργα, εγκαινιάζει νέες συνεργασίες, σχεδιάζει ποικίλες δράσεις για παιδιά και προσκαλεί καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από τον χώρο της world, jazz, κλασικής και σύγχρονης μουσικής.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ υπάρχει αναλυτικά στο https://chiosmusicfestival.gr/

Samos Young Artists Festival

Πυθαγόρειο Σάμου 7-13/8

 

Φέτος το καλοκαίρι, για 11η φορά, νέοι, Έλληνες και ξένοι ανερχόμενοι μουσικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις για τη μουσική και να μοιραστούν τη σκηνή του αρχαίου θέατρου Πυθαγορείου στη Σάμο. Σε αυτή την τοποθεσία φυσικής ομορφιάς και ιστορίας, με θέα την θάλασσα και τις ακτές της γειτονικής Τουρκίας, πραγματοποιείται από το 2010 το μουσικό φεστιβάλ Samos Young Artists Festival. Το φετινό πρόγραμμα εκτείνεται από την προκλασική μουσική και το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία και διαρκεί από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου. Το φεστιβάλ συνεχίζει υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Masha Ilyashov και του Αλέξη Καραϊσκάκη – Νάστου, επιδιώκοντας να παραμείνει βήμα μουσικού προβληματισμού και δραστηριότητας.

15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Αίγινα 8-28/8

 

To 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας και η καλλιτεχνική του διευθύντρια Ντόρα Μπακοπούλου έχουν προετοιμάσει 8 μουσικές βραδιές στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος και στην Παραλία της Αύρας, με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των μεγάλων μουσουργών της κλασικής μουσικής, αγαπημένες άριες, έργα εμπνευσμένα από την Ελλάδα και την ακτινοβολία της, αλλά και σύγχρονη δημιουργία – Ελληνικές μπαλάντες και τζαζ μουσική.

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Μόλυβος Λέσβου 10-19/8

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ανακοινώνει το πρόγραμμά του κάτω από τη θεματική της «Ελευθερίας – Liberty» και για έβδομη χρονιά, από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου, συνεχίζει τα σταθερά του βήματα ως ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Ευρώπης. Μουσική και Ελευθερία, λέξεις, άρρηκτα συνδεδεμένες. Σε μια εποχή που η «ανάγνωση» της Ελευθερίας γίνεται από πολλαπλές αφετηρίες, η μουσική παραμένει ένα από τα μονοπάτια που μας οδηγούν σε αυτήν. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου επιλέγει για τη φετινή του θεματική την «Ελευθερία / Liberty», συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.molyvosfestival.com

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

Ερμούπολη 16-21/8

 

To Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», για τη θερινή περίοδο προγραμματίζει τη διοργάνωση τεσσάρων (4) συναυλιών εκκλησιαστικού οργάνου. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με βιντεοσκόπηση και με απ’ ευθείας μετάδοση (live-streaming) από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθούν διαδικτυακά από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook. Παράλληλα, μέσω εγκατάστασης οθόνης προβολής, κάποιες από τις συναυλίες θα μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με ελεύθερη είσοδο, σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Syros Jazz Festival

Ερμούπολη 27-29/8

 

Παρά τις αντιξοότητες της περιόδου, το Syros Jazz Festival επιστρέφει φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, που πλήττονται περισσότερο ίσως από όλους αυτόν τον καιρό, λαμβάνοντας παράλληλα με υπευθυνότητα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η σκηνή των συναυλιών μετακομίζει λόγω των συνθηκών από τον φυσικό χώρο του φεστιβάλ, το Θέατρο Απόλλων, στον ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων και στο αίθριο του Κτιρίου Κορνηλάκη στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης. Τα events περιλαμβάνουν συναυλίες των Ανδρέα Πολυζωγόπουλου-Diederik Wissels, Βασίλη Κουτσονάνου-Δημήτρη Βερδίνογλου, Frog String Trio και Irini Konstantinidi Quartet.
Το πρόγραμμα είναι στο link https://syrosjazzfestival.gr/

Αναδημοσίευση απο το athinorama.gr