#1 Πληρότητα θεάτρων

Στο 75% μάξιμουμ θα πρέπει να ανέρχεται η πληρότητα των ανοιχτών θεάτρων, τα οποία Θα είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές. Δεν θα υπάρχει διάλειμμα.

#2 Απαραίτητη απολύμανση

Οι θέσεις θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση. Παράλληλα θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος 70% σε όλες τις εισόδους και εξόδους.

#3 Λειτουργία κυλικείου ή μπαρ

Επιτρέπεται η λειτουργία κυλικείου/bar, αλλά είναι ευθύνη των θεατών να μη δημιουργείται συνωστισμός. Καλό είναι οι θεατές να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους.

#4 Ανέπαφες συναλλαγές

Προτείνεται η προαγορά και η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ανέπαφος έλεγχος εισιτηρίων (με scanner) και η τοποθέτηση διαχωριστικών σε ταμεία και γκισέ.

#5 Περιμένοντας στην ουρά

Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις ενάμισι μέτρου. Ο συντονισμός της ροής θα πρέπει να γίνεται από τους ταξιθέτες και τις ταξιθέτριες.

#6 Σωστές αποστάσεις

Ανά δύο θέσεις το (τρίτο) επόμενο κάθισμα δεν θα προορίζεται για χρήση, ή θα προβλέπεται ανάλογη κενή θέση/κενός χώρος. Ο μέγιστος αριθμός για ομαδικές κρατήσεις είναι τα τέσσερα άτομα.

#7 Μάσκα, το νέο αξεσουάρ

Το προσωπικό θα πρέπει να φορά γάντια και προστατευτική μη ιατρική μάσκα, ενώ ενθαρρύνονται οι ανέπαφες συναλλαγές. Για τους θεατές συστήνεται ιατρική μάσκα.

Συντάκτρια: Μαρία Κρύου
Πηγή: www.athinorama.gr