Πάρτε μια γερή ανάσα να ξεκινήσουμε. Το φετινό καλοκαίρι θα έχει πολλή μουσική. Πολλή!!! Με τα διάφορα φεστιβάλ να ρίχνουν ζαριά (γιατί περί ζαριάς πρόκειται) προς τα πού θα κλίνει το κοινό, ανάμεσα σε τόσες δελεαστικές διεθνών προδιαγραφών συμμετοχές, αλλά και τους δικούς μας εγχώριους καλλιτέχνες σταθερά στις συναυλιακές τους επάλξεις (όπως κάθε καλοκαίρι), το λεκανοπέδιο νιώθει από τώρα το θερμόμετρο να ανεβαίνει. Από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου το…πάρτι ξεκινάει. Με φόρα. Σημειώνουμε τα καλύτερα του πρώτου δεκαημέρου ξεκινώντας από την 1/6.

Release Athens στην Πλατεία Νερού
Το δεύτερο βράδυ του Release (1/6) headliners της βραδιάς είναι δυο γκρουπ με ιστορία. Αν είδατε πέρυσι τους Thievery Corporation πλάι στο κύμα, ξέρετε για ποιο λόγο θα τους ξαναδείτε –με μεγαλύτερη χαρά. Γιατί πέρα από τον νέο δίσκο (ένας λόγος από μόνος του) το ίδιο βράδυ εκεί που θα λαμπυρίζουν τα φώτα στην σκούρα θάλασσα, θα ακουστεί και το τραγούδι του κόκκινου κρασιού («red red wine») με το ειδικό τζαμαϊκανό ηχόχρωμα που μόνο οι UB40 διαθέτουν. Ωραία που είναι η ζωή ! Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και «Ι Got you babe»- για να ξεκινήσει χορευτικά το καλοκαίρι. Πρώτη του μήνα με UB40 και Τhievery Corporation στην πιο γαλανή πλατεία του λεκανοπεδίου…

2/6:  Γιάννης Αγγελάκας – Παύλος Παυλίδης @Πλατεία Νερού
Δεν φταίω εγώ, αλλά εδώ χτυπάει και πάλι η καρδιά της πόλης. Στην Πλατεία Νερού. Με Γιάννη Αγγελάκα και Παύλο Παυλίδη. Ροκ το ελληνικό, σε όλο του το μεγαλείο – και δεν είναι ο τρόπος του λέγειν. Όπως ακριβώς το λέω. Πέρυσι (τον Σεπτέμβρη) στο Γκάζι εκτός από εμένα το είδαν και άλλοι 6.500 χιλιάδες και όλοι μαζί συμφωνήσαμε (χωρίς λόγια) ότι ήταν από εκείνες από τις στιγμές που θέλεις να ξαναζήσεις.

4/6 – 10/6 : 18th Athens Technopolis Jazz Festival @ Τεχνόπολη
Εικοσιένα σχήματα σε ένα πραγματικά international φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού που φέτος βάζει και τις ΗΠΑ στο παιχνίδι.Στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ newgeneration με τρία καινούργια σχήματα που θα συμπράξουν με σημαντικούς βετεράνους της jazz.!

5/6: Leon of Athens Πειραιώς 260-Κήπος
Ανήκει στη γενιά που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της αλλάζοντας έδρα (μένει μόνιμα στο Λονδίνο) χωρίς όμως να χάσει επαφή με τα πάτρια. Ο Leon και το συγκρότημα του, λίγο μετά την περιοδεία του σε Ευρώπη και Αμερική, εμφανίζεται στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών για να μας συστήσει τον τελευταίο του δίσκο “Xenos”, να ανατρέξει στους προηγούμενους, να παίξει κομμάτια από ένα ευρύτατο παγκόσμιο ρεπερτόριο. Μαζί του ένα γυναικείο φωνητικό σύνολο (25 φωνές) που τραγουδάει a capella ( την επιμέλεια και την διδασκαλία έχει η Μαρίνα Σάττι).

7 /6 και 8/6: Θάνος Μικρούτσικος στο Θέατρο Βράχων
Τα τραγούδια που πέρασαν κι έγραψαν στην νεώτερη ιστορία μας από έναν εμβληματικό καλλιτέχνη για το ξεκίνημα του φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» Κοντά του οι Χάρις Αλεξίου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Θωμαΐδης, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Παπακωνσνταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Μεράντζας και Μαριάννα Πολυχρονίδη. Ο Θάνος Μικρούτσικος υπό τη σκιά των Βράχων γιορτάζει τη ζωή και το καλοκαίρι που είναι εδώ.

6/6 και 7/6: Η ταράτσα του Φοίβου
Το πιο επιτυχημένο πείραμα του περσινού καλοκαιριού, η επιστροφή της οικογενειακής διασκέδασης αλλοτινών εποχών, ένα «Άλσος» του Οικονομίδη στην σημερινή -πιο αεράτη- εκδοχή. Η Ταράτσα του Φοίβου, το πολυθέαμα (τραγούδι, χορός, σταντ απ, θέατρο κ.λ.π. ), όπως το φαντάστηκε και το πραγματοποίησε ο Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με το γραφείο παραγωγής Prospero. Φέτος το σταθερό διήμερο -Τετάρτες και Πέμπτες -επεκτείνεται με μέρα παιδικών θεαμάτων αλλά και συναυλιακές βραδιές. Κοντά στον Φοίβο ο Θανάσης Αλευράς

9/6 Θανάσης Παπακωνσταντίνου –Σωκράτης Μάλαμας@ στην Πλατεία Νερού
Μετακίνηση προς τα νότια και πάλι για μια βραδιά με Σωκράτη και Θανάση σε μια σπάνια στιγμή στην ιστορία τους. Οι συνεργασίες δεν είναι εύκολο πράγμα στις μέρες μας αλλά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.. Ο νέος δίσκος του Θανάση «Με Στόμα που Γελά» έχει Σωκρατικό άρωμα και βεβαίως Σωκρατική φωνή. Φέτος το καλοκαίρι τους βρίσκει μαζί και συναυλιακά –και αυτό δεν είναι για να το χάσουμε..

Έπεται (14/6) η Ελευθερία Αρβανιτάκη με Τακίμ στο Ηρώδειο, ο Κωστής Μραβέγιας στην Πλατεία Νερού (16/6) και στις 17 ξεκινάει το Summer Nostos Festival που φέτος (ειδικά) σκίζει. Εδώ είμαστε, τα ξαναλέμε συντόμως.

 

πηγή: tospirto.net