Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

 ΘΕΑΤΡΟ

Όρνιθες, του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αγαπημένη, διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με εξαιρετικούς συντελεστές. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ταξιάρχης Χάνος και ο Χρήστος Στέργιογλου, πλαισιωμένοι από πολυπληθή θίασο ηθοποιών.
Παρασκευη 7 Αυγούστου, 21:00
Aπό 8€ έως 50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Έχω μάτια στ’ αυτιά, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Από τα πιο σπαρακτικά έργα για το τέλος του έρωτα και την απόγνωση της εγκατάλειψης, η μονόπρακτη όπερα που συνέθεσε ο Φρανσίς Πουλένκ πάνω στην Ανθρώπινη φωνή του Κοκτώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, σε μια τολμηρή σκηνοθετική σύλληψη από τη Μαρία Πανουργιά. Πέντε χορευτές-ηθοποιοί, σε ξεχωριστούς τηλεφωνικούς θαλάμους, πλαισιώνουν την κεντρική ηρωίδα, που ερμηνεύει η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη. O σκηνικός χώρος αντανακλά όλες αυτές τις ψυχολογικές της διακυμάνσεις υπό τους ήχους του πιάνου της Μαρίας Παπαπετροπούλου.
Παρασκευη 7 Αυγούστου, 21:30
15€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

svg%3E

Έχω μάτια στ’ αυτιά

Πέρσες, από το Εθνικό Θέατρο στο Αττικό Άλσος

Οι Πέρσες είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Λιγνάδη.
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Αττικού Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου (είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη), Γαλάτσι 

svg%3E

Ο Αττίκ στο Παρίσι

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αττίκ στο Παρίσι, με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

«Ο Αττίκ στο Παρίσι …» του Γιώργη Χριστοδούλου είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. Μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου, δυο μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο) και ο Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο).
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 20:30
10€, 12€
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού,  Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

svg%3E

Ορνιθο/Θεομαχία – Νοημοσύνη Σμήνους

ΈΚΘΕΣΗΟρνιθο/Θεομαχία – Νοημοσύνη Σμήνους, εμπνευσμένη από τις «Όρνιθες» στην Επίδαυρο

Εν μέσω κρίσης, η Τέχνη γέννησε Τέχνη και πάνω από 28 ζωγράφοι και φωτογράφοι από το Μεξικό, την Αργεντινή, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Αμερική και αλλού συμπορεύτηκαν δημιουργικά με τους συντελεστές της παράστασης του ΚΘΒΕ «Όρνιθες», «γεννώντας» εικόνες, τοπία, μνήμες, πρόσωπα, φωνές, φυγές και διαφυγές.
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

svg%3E

Park your cinema στο ΚΠΙΣΝ

ΣΙΝΕΜΑPark your cinema στο ΚΠΙΣΝ: Η μεγάλη κούρσα γύρω από τον κόσμο / The great race (1965)

Στις αρχές του 20ου αιώνα, δύο αιώνιοι αντίπαλοι παίρνουν μέρος σε μία επική κούρσα αυτοκινήτων που ξεκινά από τη Νέα Υόρκη και καταλήγει στο Παρίσι. Οι Jack Lemmon, Tony Curtis και Natalie Wood πρωταγωνιστούν σε τούτο το πανάκριβο slapstick υπερθέαμα επεισοδιακών καταστάσεων, το οποίο αποτελεί ένα θαυμάσιο homage στις κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου. Περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο σε διάρκεια (τέσσερα λεπτά) τουρτοπόλεμο στην ιστορία του σινεμά, που χρειάστηκε πέντε μέρες για να γυριστεί, εξαντλώντας καστ και συνεργείο!
Σκηνοθεσία: Blake Edwards
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος