Το Φεστιβάλ Αθηνών ολοκληρώνει τις φετινές του εκδηλώσεις στα τέλη Ιουλίου. Η Πειραιώς 260 φιλοξενεί ακόμα παραστάσεις θεάτρου και χορού και κλείνει τη σεζόν στις 20 του μηνός, ενώ το Ωδείο Ηρώδου Αττικού συνεχίζει μέχρι την 1η Αυγούστου, με δύο συναυλίες και ένα μιούζικαλ.
Οι παραστάσεις στην Αργολίδα συνεχίζονται μέχρι και τις 19 Αυγούστου, με συνολικά επτά παραγωγές σε Μεγάλη και Μικρή Επίδαυρο.

Πιο συγκεκριμένα στην Πειραιώς 260 από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου θα παρουσιαστεί μία παράσταση εμπνευσμένη από το μπεκετικό σύμπαν. Ο λόγος για τις  «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου / Μια παράσταση εμπνευσμένη από το μπεκετικό σύμπαν» του Δημήτρη Κουρτάκη με πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη. 
Ένας περφόρμερ, κλεισμένος στο εργαστήριό του, αποχωρισμένος από τον κόσμο, χρησιμοποιεί το σώμα του ως υλικό και πεδίο για πείραμα, μέχρι την οριστική διάλυση του Εαυτού και την εξάντληση των λέξεων, σε έναν χώρο στον οποίο προσπαθεί, διαρκώς και μάταια, να κατοικήσει. Οι θεατές, καθισμένοι εκατέρωθεν του κτίσματος, προσκαλούνται σε μια λαθραία και εν τέλει απατηλή θέαση.

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 29 Ιουλίου θα παρουσιαστεί από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής ο «Sweeney Todd/Σουήνυ Τοντ – ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ».
Τo μουσικό θρίλερ Sweeney Todd (Σουήνυ Τοντ), σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Stephen Sondheim (Στήβεν Σοντχάημ) και κείμενο του Hugh Wheeler (Χιου Γουήλερ), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία Τόνυ. Το Σουήνυ Τοντ ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.

Στις 30 Ιουλίου ακολουθεί στο Ηρώδειο η συναυλία του  Wim Mertens «Dust of Truths»
O σπουδαίος Βέλγος συνθέτης Wim Mertens (Βιμ Μέρτενς) επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία. Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.

Την 1 Αυγούστου η Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe δίνει μία συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τα μέλη της SEYO θα έρθουν φέτος στην Αθήνα για την ετήσια καλοκαιρινή συνάντησή τους, όπου και θα γιορτάσουν τη δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να γεφυρώνει λαούς, θρησκείες, πολιτισμούς μέσα από τη νεολαία, ιδίως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς για την Ευρώπη. Το SEYO 2017 Summer Camp θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, με τη φιλοξενία του El Sistema Greece.

Παραστάσεις στην Επίδαυρο:

Στην Επίδαυρο οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και τις 19 Αυγούστου. Εκτός από τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου (Ειρήνη και Άλκηστη), κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις εξής παραστάσεις:

Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Κύκλωπας του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Πρωταγωνιστούν η Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Άννα Καλαϊτζίδου κ.α.

Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Γεράσιμος Γενατάς, Θεοδώρα Τζήμου κ.α. Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Προμηθέας Δεσμώτης, Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ. Μια  παραγωγή που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Αυγούστου: Πέρσες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Χάρη Χαραλάμπου, Αντώνη Μυριαγκό και χορό.

Σάββατο 19 Αυγούστου: Εδώ ειν’ αλώνι για χορό!, μια γιορτή λήξης που τιμά τη μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά, σε έρευνα και καλλιτεχνική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα.

 

Πηγή: tospirto.net