Με Λυρικό θέατρο και Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων, το κοινό έρχεται σε επαφή με υψηλής ποιότητας λόγια μουσική καθώς και τζαζ και ελληνική μουσική.
Σε ότι αφορά το Λυρικό θέατρο, η «Εύθυμη Χήρα» κλείνει τον κύκλο της στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Όσο για τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Big Band και η Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι σε φουλ κίνηση.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει έναν κύκλο συναυλιών (2/4, 7/5, 14/5 & 28/5) αφιερωμένων στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven. Επίσης, έχει tango σε ένα concerto grosso (27/02) με το κουιντέτο TANGartO. Ακόμα μία δυνατή μουσική στιγμή είναι η συναυλία της με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση και Δημήτρη Πατανιά (14/03), μία πασχαλινή συναυλία (13/4) κ.ά.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συνεχίζει τις συνεργασίες του με σπουδαίους καλλιτέχνες με τη συναυλία «Τα Λογοκριμένα» (11/02), και στη συναυλία του με τον Μιχάλη Δημητριάδη και τη Σοφία Παπάζογλου (10/3), παρουσιάζονται δύο από τους σημαντικότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, η «Μικρά Ασία» (στίχοι: Πυθαγόρα) και ο «Βυζαντινός Εσπερινός» (στίχοι: Λευτέρη Παπαδόπουλου) του μεγάλου δημιουργού Απόστολου Καλδάρα. Μετά έρχεται η Γιώτα Νέγκα (31/3) κ.ά.

Σε ότι αφορά τη τζαζ, η Big Band μας ταξιδεύει στην εποχή του Swing (18/02) και κάνει συνεργασίες με σπουδαία ονόματα: Lana Janjanin και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (17/3), Veronica Mortensen (7/4), Craig Bailey και Peter Salchev (17/5). Και άλλα πολλά…

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Συντάκτης: Γιώργος Χαρωνίτης
Πηγή: www.athinorama.gr