Τι είναι το «Conexión tango»

Το «Conexión tango» είναι μια παράσταση που βρίσκει τη βάση της στον πολιτισμό της Αργεντινής. Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του εθνικού Αργεντίνικου ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη έμφαση στον καλλιτεχνικό πλούτο των αιώνιων ποιητών και συνθετών, όπως είναι οι Homero Manzi, Atahualpa Yupanqui, Mariano Mores, Carlos Gardel, Astor Piazzoll.

Σε μια παγκόσμια πρεμιέρα, η Natalia Soledad Petsalis και ο Guillermo Fernández «επιβιβάζονται» σε μια χρονική οδύσσεια, εξερευνώντας τις βάσεις της δημοφιλούς μουσικής της Αργεντινής στη σύγχρονη εποχή, συνδέοντας τις υφές, τα αρώματα και τα χρώματα των διαφορετικών μορφών και τεχνικών, που εναγκαλίζονται με τη δική τους αισθητική προσέγγιση. Το «Conexión tango» θα σαγηνεύσει σίγουρα το κοινό από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ομορφιά της μουσικής του και της ερμηνευτικής ποιότητας των δύο αυτών ζωντανών καλλιτεχνών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής. Συμμετέχει το κουιντέτο Athens Tango Ensemble.

received 10212643718384777
Εισιτήρια: 20, 15, 10 euro. Πληροφορίες και κρατήσεις: 2103611206 και www.thf.gr

 

πηγή: ogdoo.gr