Πρωτοπορία και εκσυγχρονισμός, μινιμαλισμός και αυστηρότητα είναι κάποιες από τις λέξεις-κλειδιά που έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει κάποια από τα πιο επιβλητικά κτήρια της Αθήνας. Το Open House, η διοργάνωση που έχει βάλει στόχο να αναδείξει και να μας συστήσει την αρχιτεκτονική πλευρά της πόλης, ανοίγοντας τις πύλες των κτηρίων της εδώ και 7 χρόνια, επιστρέφει στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου και παρασύρει το ευρύ κοινό να δει την Αθήνα με άλλη ματιά.

 Τι είναι το Open House; Ένα διήμερο γεμάτο βόλτες και δωρεάν ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους στο κέντρο και τα προάστια της δικής μας πρωτεύουσας. Κτήρια που προσπερνάμε καθημερινά, μας συστήνονται μέσα από την δράση του Open House ως αρχιτεκτονικά δημιουργήματα.

Το πρόγραμμα του Open House 2020 εμπλουτίζεται με νέες δράσεις καθώς για πρώτη φορά προγραμματίζεται μια σειρά από virtual tours, που θα κάνουν πρεμιέρα διαδικτυακά το ίδιο σαββατοκύριακο, προς διευκόλυνση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις εξ αποστάσεως. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Open Office στις 18-19/9 με ξεναγήσεις σε αρχιτεκτονικά γραφεία και με αρχιτέκτονες να παρουσιάζουν το έργο τους, καθώς και το MADE in Athens στις 19-20/9 με ξεναγήσεις σε εργαστήρια και εργοστάσια από τους ίδιους τους δημιουργούς/παραγωγούς. Εσύ ποιου κτηρίου θα γνωρίσεις τα μυστικά;

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης εντός του Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.