Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, κοινό και καλλιτέχνες συναντώνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

Με ένα δυναμικό, γεμάτο ενέργεια, μουσικό φεστιβάλ, το #pamegravaMusicFest, ξεκινάει η εβδομάδα των εκδηλώσεων 10 – 17 Ιουλίου του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια σκηνή».

Το #pamegravaMusicFest ανάβει τα φώτα στο θέατρο Γκράβας την Κυριακή 10.7, τη Δευτέρα 11.7 και την Τρίτη 12.7 για τρεις μέρες γεμάτες μουσική, καλλιτέχνες και συγκροτήματα που παρουσιάζουν ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει αυτήν την στιγμή, στη χώρα και διεθνώς.

Ο Φώτης Σιώτας, ο ποιοτικός με ευφυή λόγο Πέτρος Μάλαμας, τα παραδοσιακά Kadinelia, ο εκρηκτικός Theodore, οι soft-rock Whereswilder, οι retro-pop Sillyboy’s Ghost Relatives, το πραγματικά μοναδικό Παιδί Τραύμα, η πολυτάλαντη Sophie Lies και ο μελωδικός Dzingovic ανεβαίνουν στη σκηνή και μας καλούν να τραγουδήσουμε μαζί τους σε ένα φεστιβάλ που τα έχει όλα, παράδοση, electronica, folk, synth και ακουστικούς ήχους και beats που θα μας κάνουν να χορέψουμε. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα συνεχίζεται στις γειτονιές της πόλης, με εξαιρετικές μουσικές και θεατρικές στιγμές, που θα ενθουσιάσουν το αθηναϊκό κοινό.

Την Κυριακή 10.7 συναντιόμαστε με την Χριστίνα Μαραγκόζη στον Λόφο Λαμπράκη για μία συναυλία που συνδυάζει το έντεχνο με το λαϊκό ρεπερτόριο. Την Τρίτη 12.7 και την Πέμπτη 14.7 πάμε στο θέατρο Κολωνού για να παρακολουθήσουμε τις θεατρικές παραστάσεις «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Joe Osborne από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές (12.7) και «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από την ομάδα The Young Quill (14.7), ενώ στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Πέμπτη 14.7 η Μαρίνα Βλαχάκη και ο Γιώργος Γερολυμάτος υποδέχονται το κοινό για μία μοναδική συναυλία.

Την Παρασκευή 15.7 το συγκρότημα Μεσογειακή Μπάντα πλημμυρίζει με τις μελωδίες του την Πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι και στο θέατρο Κολωνού παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Οι Άγγελοι της Σμύρνης» με τη Ζωή Παπαδοπούλου, ένα μουσικό ταξίδι στη Σμύρνη, πριν αλλά και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Σάββατο 16.7 στο θέατρο Κολωνού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με τους φιναλίστ του 15ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας, με τη συμμετοχή νέων σολίστ. Η εβδομάδα κλείνει την Κυριακή 17.7 με θέατρο και μουσική. Στο θέατρο Κολωνού παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις που μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες» σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, που πραγματεύεται το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, ενώ στον σταθμό μετρό Πανόρμου το συγκρότημα Fabulous VI θα μας ξεσηκώσουν με διαχρονικές ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Info
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.grhttps://cultureisathens.gr/

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.