Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς 2017 και το Instagram δημοσίευσε τις λίστες του με τους προορισμούς, τα tags και τα προφίλ-λογαριασμούς που υπήρξαν τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες του.

Το κορυφαίο post που διάλεξαν οι Instagramers με τα κλικ τους για το 2017 είναι με διαφορά η σουπερστάρ Beyonce, που συγκέντρωσε πάνω από 11 εκατ. Likes στη φωτογραφία με την οποία ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Φυσικά η φωτογραφία απογείωσε και τη φήμη του καλλιτέχνη Awol Erizku, που ήταν υπεύθυνος για το styling της πόζας.

Εκεί κάπου μετά τις ματαιόδοξες selfies και τις εγωκεντρικές πόζες «πολλών καρδιναλίων» διαβάσαμε και τη λίστα με τα 10 μουσεία, των οποίων οι επισκέπτες έχουν ποστάρει πιο συχνά την παρουσία τους στο Instagram. Μεγάλος νικητής της χρονιάς ήταν το Λούβρο, που ξεπέρασε σε αναρτήσεις τα νεοϋορκέζικα MET (Metropolitan Museum of Art) και MoMA (Museum of Modern Art), τα οποία ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας, αντίστοιχα.

Η λίστα δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη (πασίγνωστα μουσεία της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Λος Άντζελες μονοπωλούν τη δεκάδα) αν εξαιρέσει κανείς το Νο10, όπου βρίσκουμε το Μουσείο … Παγωτού στο Λος Άντζελες!

Δείτε την 10άδα των δημοφιλέστερων μουσείων στο Instagram:

1. Musée du Louvre (Παρίσι)
2. The Metropolitan Museum of Art (Νέα Υόρκη)
3. The Museum of Modern Art (Νέα Υόρκη)
4. Los Angeles County Museum of Art (Λος Άντζελες)
5. British Museum (Λονδίνο)
6. American Museum of Natural History (Νέα Υόρκη)
7. Whitney Museum of American Art (Νέα Υόρκη)
8. Victoria and Albert Museum (Λονδίνο)
9. Natural History Museum (Λονδίνο)
10. Museum of Ice Cream (Λος Άντζελες)

 

πηγή: tospirto.net