Ο σεναριογράφος των τηλεοπτικών σειρών «Singles», «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», «Μάνα Χ Ουρανού» και «Συμμαθητές» Γιώργος Φειδάς βρέθηκε κι αυτός κλεισμένος στο σπίτι του, αλλά η έμπνευση δεν άργησε να του χτυπήσει την πόρτα. Δημιούργησε λοιπόν την πρώτη ελληνική σειρά φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τα σπίτια των συντελεστών με θέμα μια κωμική ματιά στον κορονοϊό και τις αλλαγές που έχει φέρει στην καθημερινότητά μας.

Πρόκειται για τις «Εγκλωβισμένες», με ηρωίδες τέσσερις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους φίλες, την Κέλλυ, την Ασημίνα, την Ζωή και την Γωγώ. Η ιστορία τους ξεκινά μία ημέρα πριν ανακοινωθεί το #ΜένουμεΣπίτι και συνεχίζει με την τετράδα κλεισμένη στα σπίτια τους, να επικοινωνούν μεταξύ τους με βιντεοκλήσεις φτιάχνοντας έτσι ένα άτυπο «ημερολόγιο καραντίνας».

Σε ιδέα και εκτέλεση του Γιώργου Φειδά, οι #egglovismenes έρχονται από το Σάββατο 4/4 στο Instagram και στο YouTube και αυτές είναι οι ιστορίες τους:

Κέλλυ
(Μαρία Σολωμού)

Εξωστρεφής και γεμάτη κέφι για ζωή και άντρες, η Κέλλυ αντέχει τα πάντα, εκτός από το να μείνει σπίτι. Fitness trainer και zumba instructor, βλέπει όλα όσα έδιναν ευτυχία στη ζωή της να κλείνουν ένα-ένα. Βγαίνει έξω με κάθε ευκαιρία κι ενώ η μεγαλύτερη σχέση που έχει με τα πολιτικά είναι ένας γκόμενος Κνίτης που είχε κάποτε, ίσως ήρθε η δική της ώρα να κάνει αντίσταση.

Ασημίνα
(Μαρία Κωνσταντάκη)

Μικροβιοφοβική και υποχόνδρια, η Ασημίνα έχει ξεκινήσει καραντίνα δυο βδομάδες πριν την επιβάλει η κυβέρνηση και στην αποθήκη της έχει προμήθειες που θα της φτάσουν για έξι μήνες. Αγαπά τον Κυριάκο, αλλά τον βρίσκει υπερβολικά χαλαρό. Επίσης αγαπά τις θεωρίες συνωμοσίες και να παίζει με το μυαλό των ηλιθίων φίλων της ξαδέρφης της. Πάνω από όλα όμως αγαπά τον εαυτό της, και θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει.

Ζωή

(Σύλβια Δεληκούρα)

Ρομαντική κι ευαίσθητη, η Ζωή ζει στον κόσμο της, σε ένα παραμύθι όπου όλα είναι ροζ και δεν υπάρχει χώρος για Κακό Λύκο. Είναι ηθοποιός, προς το παρόν όμως δεν έχει δουλέψει κάπου γιατί παρά το μεγάλο της ταλέντο την έφαγαν τα κυκλώματα. Είναι πάντως σίγουρη ότι μια μέρα θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ίσως και Χόλιγουντ, μόλις μάθει Αγγλικά.

Γωγώ
(Κατερίνα Θεοχάρη)

Λογική και ισορροπημένη, η Γωγώ είναι φιλόλογος σε σχολείο και η ψύχραιμη της παρέας. Ζει έναν τέλειο γάμο γεμάτο έρωτα με τον Λάμπρο, που είναι όσα θα μπορούσε να ελπίζει μια γυναίκα. Μέχρι που ένα μήνυμα πολιτικής προστασίας θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της, οδηγώντας την σε εξαιρετικά ανισόρροπες καταστάσεις.

 

Πηγή:www.athinorama.gr