Χόακιν Φίνιξ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μαντόνα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Νάνα Μούσχουρη, Πάνος Κούτρας και εκατοντάδες άλλοι καλλιτέχνες και επιστήμονες υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή της Le Monde.

 Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Madonna, ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Χόακιν Φοίνιξ καθώς και σημαντικοί επιστήμονες, κάτοχοι βραβείου Νόμπελ υπέγραψαν ένα κείμενο στη Le Monde, που καλεί «για δραστική αλλαγή στον κόσμο μας, και όχι για επιστροφή στην κανονικότητα» μετά την άρση των μέτρων καραντίνας.

Στη μεγάλη λίστα των 200 ανθρώπων της τέχνης και των επιστημών βλέπουμε ονόματα, όπως η Τζέιν Φόντα, η Μάριον Κοτιγιάρ, η Μόνικα Μπελούτσι, ο Άνταμ Ντράιβερ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, αλλά και τους Έλληνες Νάνα Μούσχουρη και Πάνο Κούτρα.

Η ανοιχτή επιστολή στην γαλλική εφημερίδα Le Monde καλεί σε «τέλος του ασταμάτητου καταναλωτισμού και σε δραστική μετατροπή της οικονομίας, για να σωθεί ο πλανήτης».

Οι 200 υπογράφοντες καλούν τους ηγέτες των χωρών να αφήσουν πίσω τους την μη-βιώσιμη λογική που ακόμα επικρατεί και να επανεξετάσουν τις αξίες, τους στόχους και τις οικονομίες τους. «Το κυνήγι του καταναλωτισμού και η εμμονή με την παραγωγή έχουν οδηγήσει τον κόσμο να αρνείται την αξία της ίδιας της ζωής. Της ζωής των φυτών, των ζώων και φυσικά ενός μεγάλου μέρους των ανθρώπων».