Αυτή την περίοδο – περισσότερο απο ποτέ- καλούμαστε όλοι όσοι θέλουμε, να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” που βρίσκεται στα Εξάρχεια σε συνεργασία με την «Ένωση της Ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα» συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες προσφύγων που καταφθάνουν από την Ουκρανία.

Η λίστα των αναγκών ενημερώνεται σε τακτική βάση μέσω της άμεσης επικοινωνίας μελών της κοινότητας και του φορέα μας.

Στο τηλέφωνο 210-8838512 αλλά και μέσω email στο [email protected] μπορείτε να έχετε ενημέρωση για τις τρέχουσες ανάγκες και για τις ώρες, ημέρες και τους χώρους  παραλαβής ειδών.

Τρόφιμα, πάνες και είδη υγιεινής είναι πάντα ψηλά στη λίστα! καθώς και γραφική ύλη (μαρκαδόροι, πλαστελίνες, ξυλομπογιές, ψαλίδια, χαρτόνια κλπ) για την ενίσχυση του Ουκρανικού Σχολείου της Αθήνας που απασχολεί καθημερινά τα παιδιά των οικογενειών.

 Λίγα λόγια για το ‘Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος 

Το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” είναι ένας φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το παιδί & την οικογένεια που στοχεύει στην ευημερία του κάθε παιδιού και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του. Βασισμένο στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με πίστη στα οφέλη των πολιτικών ένταξης και ενσωμάτωσης, παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και ενδυνάμωσης, εφαρμόζοντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους και μεριμνά για το παιδί & την οικογένεια μέσα από μια πρακτική ίσων ευκαιριών και ίσης αντιμετώπισης.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε όλες τις μορφές οικογενειών και οι δράσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των οικογενειών και της κοινότητας, εστιάζοντας σε ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού. Σε καθημερινή βάση, λειτουργούν προγράμματα συμβουλευτικής για γονείς, ατομικής και οικογενειακής ψυχολογικής υποστήριξης, διασύνδεσης με άλλους φορείς, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/μαθήτριες σχολείου και ενήλικες. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται ομάδες γονέων-νηπίων, ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς και επαγγελματίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, επισκέψεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού και δράσεις ευαισθητοποίησης. Οι υπηρεσίες του φορέα είναι δωρεάν και εμπιστευτικές.

Ο φορέας εποπτεύεται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του και την αξιολόγηση των προγραμμάτων και των δράσεών του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  http://www.paidi-kosmos.gr αλλά και απευθείας μέσω τηλεφώνου στο 210-8838512.