Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι ιδιαίτερες και μοναδικές.

Όλοι έχουμε τουλάχιστον από μια ιστορία να θυμηθούμε ενώ δεν ξεχνάμε όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα. Αγωνία. Φόβος. Προσμονή. Ενθουσιασμός. Και πάλι από την αρχή.

Το μεταβατικό στάδιο από τις διακοπές του καλοκαιριού στις πρώτες μέρες στο σχολείο, μόνο εύκολο δεν είναι για ένα παιδί. Κι εμείς ως γονείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε σε αυτήν την προσαρμογή. Υπάρχουν παιδιά που είναι περισσότερο εσωστρεφή από άλλα, παιδιά πιο ντροπαλά, ίσως και περισσότερο αγχώδη, για τα οποία οι πρώτες μέρες στο σχολείο αποτελούν εφιάλτη.

Ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία μας για να τα βοηθήσουμε είναι τα βιβλία και η συζήτηση που προκύπτει μέσα από αυτά.

Ο Μέντα 88 και οι εκδόσεις Διόπτρα σας κάνουν δώρο τρία παιδικά βιβλία για τις πρώτες μέρες στο σχολείο.

Για να ενδυναμώσουμε τα παιδιά, να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή τους, να απομακρύνουν τους φόβους τους και να έχουν μια θετική εμπειρία από την πρώτη τους επίσκεψη στο σχολείο!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και μπείτε στην κλήρωση.

Κάθε μέρα θα κληρώνουμε μια τυχερή ακροάτρια / 1 τυχερό ακροατή!

Οι νικητές θα ενημερώνονται με mail

1.Με μια κουβέρτα… στο διάστημα!

Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες! Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο! Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν.

Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!

Ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.

2.Γέτι – Η δύναμη του ακόμη

γέτι μαρίνα γιώτη καλύτερο παιδικό βιβλίοΗλικίες 4+

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.

Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

«Ουφ! Δεν έχω κανέναν φίλο»
«Ακόμη!» φωνάζει το Γέτι.

«Ουφ! Δεν μπορώ να λύσω αυτή την άσκηση»
«Ακόμη», λέει το Γέτι.

«Ουφ! Δεν είμαι αρκετά γρήγορος ώστε να παίξω με τα άλλα παιδιά»
«Ακόμη«, ψιθυρίζει το Γέτι.

Το Γέτι είναι αυτή η μικρή φωνούλα που έχει τεράστια δύναμη, που εμψυχώνει μικρούς και μεγάλους για όλες τις πρώτες φορές, σε όλες τις δυσκολίες. Αυτή η φωνή που σε βοηθάει να σηκωθείς ακόμη κι αν αποτύχεις και που σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως έχουν τη δύναμη να καταφέρουν τα πάντα. Και κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν.

3.Ο Μικέ μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά

Ηλικίες 3+

«Μικέ, θέλεις να παίξουμε;»

Ο Mικέ λέει όχι, κουνάει την προβοσκίδα του στον αέρα και κάθεται σε ένα παγκάκι. Δεν αισθάνεται άνετα με τους φίλους του. Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους!