Σε μια εποχή που οι σκοτεινές ειδήσεις μάς κατακλύζουν, υπάρχουν,ευτυχώς, θετικές και ελπιδοφόρες για το μέλλον όλων μας, ενέργειες και πρωτοβουλίες των παιδιών!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile, μας προσκαλούν στην 6η συνεχή διοργάνωση των Μαθητικών Βραβείων «YouSmile Awards».

Στην Εκδήλωση θα βραβευτούν παιδιά από όλη την Ελλάδα, των οποίων οι δράσεις και πρωτοβουλίες είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά και ενήλικες.

Οι δράσεις των παιδιών αποτελούν ένα φωτεινό ορόσημο για όλους μας, και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν θα μπορούσε να μην επιβραβεύσει την προσπάθεια, τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και το κουράγιο τους, σε μια εκδήλωση που το Παιδί, για ακόμη μια φορά, θα είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής.

Παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, της Υφυπουργού Υγείας, κας Ζωής Ράπτη, και της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας του Δήμου Αθηναίων, κας Κατερίνας Γκαγκάκη.

Παρουσιαστής της τελετής απονομής θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Οι απονεμητές των βραβείων:

  • Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας
  • Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Γιώργος Μαυρίδης, Παρουσιαστής
  • Βαγγέλης Νάκης, Instagrammer
  • Φάνης Λαμπρόπουλος, Παρουσιαστής, Comedian
  • Δανάη Παππά, Ηθοποιός
  • Μαθητές-εθελοντές του YouSmile!

Μια πρώτη γνωριμία με τους μικρούς, μεγάλους ήρωες της καθημερινότητας:

Κατηγορία: Μαθητές & μαθήτριες που βοήθησαν την κοινωνία

Σβήνουν τα παιδιά φωτιές; Στις Γούβες Εύβοιας ναι, και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά! Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου βοήθησαν στην τεράστια προσπάθεια κατάσβεσης των περσινών πυρκαγιών του τόπου τους, κερδίζοντας εκτός από το Βραβείο, το θαυμασμό μας για τη γενναιότητα τους.

Κατηγορία: Τεχνολογία & Επιστήμη

Για την πρωτοβουλία τους να προλαμβάνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βραβεύονται μαθητές από την Καβάλα, αφού συνέλαβαν και υλοποίησαν την ιδέα του “B-Safe”, ενός βραχιολιού με κουμπί άμεσης ειδοποίησης  σε περίπτωση κινδύνου.

Κατηγορία: Παιδιά που υπερασπίστηκαν δικαιώματα παιδιών

Ένα μάθημα για τη δύναμη της πραγματικής φιλίας, παρέδωσαν μαθητές από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Αντιμέτωπα με την ιδέα να χάσουν τον φίλο τους, ασυνόδευτο πρόσφυγα από την Γουϊνέα, τα παιδιά στάθηκαν στο πλευρό του σαν αληθινή οικογένεια ξεσηκώνοντας κύμα συμπαράστασης και κινώντας τις διαδικασίες για την παραμονή του στη χώρα, την οποία και κατάφεραν!

 Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

Τι δουλειά έχει ένας μπασκετμπολίστας στα Βραβεία Παιδικού Εθελοντισμού; Όταν με την στάση του αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση, τότε βραβεύεται κιόλας! Ο Δημήτρης Παπανικολάου, μετά τη διάγνωση, τόσο του ιδίου, όσο και της κόρης του με Άσπεργκερ στο φάσμα του αυτισμού, πρωτοστάτησε στη δημιουργία καμπάνιας εκπαιδευτικών προγραμμάτων  UniqueAll, υμνώντας τη διαφορετικότητα κάθε παιδιού.

Κατηγορία: Αθλητισμός

Η ταλαντούχα κολυμβήτρια από την Κρήτη, Γλυκερία Ταραζά, δεν το έβαλε κάτω, και σε συνθήκες πανδημίας συνέχισε την εντατική της προπόνηση στο κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να διακριθεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Μάλτα, με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων. 

Κατηγορία: Τέχνη και Πολιτισμός

Περιμένετε το λεωφορείο; Μαθήτριες από τον Βόλο, φρόντισαν ώστε ο χρόνος αυτός να μην πάει χαμένος, δημιουργώντας και τοποθετώντας μια δανειστική βιβλιοθήκη στη στάση!

Κατηγορία: Περιβάλλον

Μια πραγματικά υποδειγματική και ευσυνείδητη μικρή πολίτης της Θεσσαλονίκης, που έχει «βάλει τα γυαλιά» σε όλη της την γειτονιά κι ακόμη παρά πέρα, αφού έχει κάνει προσωπική της υπόθεση τη συλλογή απορριμμάτων από σημεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, αλλά και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Κατηγορία: Παιδί που βοήθησε στην κοινωνία

Ένα παιδί που μας διδάσκει την ανθρωπιά και μας κάνει να πιστεύουμε ξανά στην καλοσύνη του κόσμου μας. Η Δήμητρα από την Αθήνα μοιράζεται το φαγητό της με άστεγους συμπολίτες μας διοργανώνοντας συσσίτια για αυτούς, μιλώντας και απολαμβάνοντας την παρέα τους! Η Δήμητρα θέλει όλοι μας να στρέψουμε το βλέμμα προς αυτούς, όχι για να τους λυπηθούμε, αλλά για να τους κάνουμε να αισθανθούν λιγότερο μόνοι.