«Κάλεσμα» σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, όπου έξι διεθνείς μουσικοί του Berklee College of Music των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα συμπράξουν επί σκηνής με τη χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 14 Ιουλίου.

«Το “Κάλεσμα” έχει σαν στόχο την αξιοποίηση των ταλέντων και της κλίσης των παιδιών», όπως αναφέρει ο δημιουργός του Βασίλης Κώστας, απόφοιτος του Berklee College of Music και διεθνής λαουτίστας, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, ταυτόχρονα με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Κιβωτό, φιλοδοξεί μέσα από τη μουσική να μεταμορφώσει τις ζωές τους.

Η ιδιαίτερη αυτή συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αποτελεί το πρώτο βήμα αυτής της σημαντικής προσπάθειας δημιουργίας ενός μόνιμου μουσικού – εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά της Κιβωτού, αλλά και ευκαιριών για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο εξωτερικό.
Vasilis Kostas Kivotos tou Kosmou
Η προετοιμασία της χορωδίας για την συγκεκριμένη συναυλία έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 από την μουσικό, vocalist, ερευνήτρια και δασκάλα φωνητικής Αγγελική Τουμπανάκη, έχοντας ως βάση την ελληνική παραδοσιακή, την τζαζ, αλλά και τη σύγχρονη μουσική.

Οι καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν με τα παιδιά είναι οι: Ειρήνη Tορνεσάκη (φωνή), Layth Sidiq (βιολί), Βασίλης Κώστας (λαούτο), Chase Morrin (πιάνο), Aaron Holthus (μπάσο), Noam Israeli (τύμπανα).

Guest και ο σαξοφωνίστας Marco Pignataro, Managing Director of the Berklee Global Jazz Institute.
POSTER Kalesma web final1

Info:

Σάββατο 14 Ιουλίου | ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | MCF
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Κράτηση θέσεων: Τηλ. 210 3418550

 

πηγή: ogdoo.gr