Οι μουσικές καλά κρατούν και απευθύνονται σε όλα τα γούστα! Αυτό στο Ιδρυμα Θεοχαράκη που φροντίζει εκτός από την εικαστική και για τη μουσική επιμόρφωσή μας. Ξεκινώντας από τους μεγαλύτερους κλασικούς συνθέτες και φτάνοντας μέχρι το αθηναϊκό αστικό τραγούδι… Στο πλαίσιο λοιπόν των συναυλιών και των ρεσιτάλ που φιλοξενούνται στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας 9, τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε:

  • «Καμπαρέ ο μαύρος γάτος – ταξίδι στην Belle Époque», σήμερα, Παρασκευή, στις 20.30. Το θεατροποιημένο κείμενο υπογράφει η Ελένη Στασινού. Ερμηνεία Γιώργος Κροντήρης. Συμμετέχουν οι σοπράνο Σοφία Μιχαηλίδου και Μάιρα Μηλολιδάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατμοσφαιρικές μελωδίες των γαλλικών καμπαρέ.
  • «Romantische Strasse», μια μελωδική περιπλάνηση στην ρομαντική εποχή με την ερμηνεία έργων των Dvŏrak, Schubert, Grieg, Brahms, Rheinberger και Stanford από την Ορχήστρα Δωματίου Αrpeggi. Στις 18 Οκτωβρίου, ώρα 20.30.

* Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο με τίτλο «Στη Λάρ΄σα βγαιν’ ο αυγερινός, στ’ν Ανακασά η πούλια». Η μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει τις μεγάλες επιτυχίες της «τραγουδίστριας της νίκης», τιμώντας τα σαράντα χρόνια από το θάνατό της. Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Στις 25 του μήνα, ώρα 20.30.

 

πηγή: tospirto.net