Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το φιλόμουσο κοινό της πόλης και τους επισκέπτες της στο καθιερωμένο Athens Gardens Festival στον Εθνικό Κήπο.

8, 9 και 10 Ιουνίου ο Εθνικός κήπος μετατρέπεται σε μια ανοιχτή σκηνή με 8 ξεχωριστές συναυλίες για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, για να απολαύσουν δροσερά μουσικά απογεύματα μέχρι τη δύση του ηλίου.

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, αποτελείται από πολλές καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντές διαχειριστές. Ως όραμα έχει την ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, τη στήριξη πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών για την αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας ζωής.

Το Athens Gardens festival, δημιουργήθηκε το 2013 από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και διοργανώνεται κάθε Ιούνιο, με στόχο να αναδείξει τους κήπους της πόλης σε σημεία συνάντησης, καλλιτεχνικής έκφρασης και διάδρασης διαφορετικών τεχνών, συνεισφέροντας στην ποιοτική αναβάθμιση και τη δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας των ίδιων των κήπων.
PHOTO PRESS1 ATHENS GARDENS FESTIVAL

Πρόγραμμα συναυλιών:

Παρασκευή 8 Ιουνίου

18.30 Έναρξη (κεντρική σκηνή – θέση Αστέρι, είσοδος Β. Αμαλίας)

19.00 Χορωδία Δήμου Αθηναίων (κεντρική σκηνή)
«Μοντέρνες αναζητήσεις»: Μια χορωδιακή διαδρομή στην παγκόσμια μοντέρνα -ποπ και τζαζ- μουσική από το ιστορικό μουσικό σύνολο, σε διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

20.00 Ορχήστρα Hellenic Musica Viva – Λουντμίλα Λιμόροβα (κεντρική σκηνή)
Οι σπουδαίοι Ρώσοι μουσουργοί συναντούν το soundtrack και την τζαζ. Από την υπέροχη νεανική ορχήστρα που δημιούργησε και διευθύνει η Ρωσίδα σολίστ και καθηγήτρια βιολιού του Εθνικού Ωδείου, Λουντμίλα Λιμόροβα.

Σάββατο 9 Ιουνίου

18.00 Dilemma in cinema sounds (2η σκηνή – θέση παραπλεύρως παιδικής χαράς και της οδού Ηρώδου του Αττικού)
Ορχηστρικά θέματα από τη δισκογραφία των Dilemma και αγαπημένες μουσικές και τραγούδια που έχουν ακουστεί σε ταινίες όπως «Cinema Paradiso», «Αλίμονο στους νέους», «Αmelie», «La vita e bella» κ.ά., φιλτράρονται από τους Dilemma και παίζονται σε δεύτερη εκτέλεση. Σωτήρης Τράγκας: φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες – Πόπη Νταλαχάνη: φωνή, κιθάρα, loops.

19.00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων (κεντρική σκηνή – θέση Αστέρι, είσοδος Β. Αμαλίας)
Αφιέρωμα στη ροκ και ποπ μουσική από την ιστορική μπάντα του Δήμου Αθηναίων. Θα ακουστούν μουσικές των Ray Charles, Beatles, Pink Floyd, Abba, Σαββόπουλου και άλλων μεγάλων δημιουργών, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα.

20.00 Encardia (κεντρική σκηνή)
Το διεθνώς καταξιωμένο ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Ταραντέλλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου από τους Κώστα Κωνσταντάτο, Βαγγέλη Παπαγεωργίου, Ναταλία Κωτσάνη, Μιχάλη Κονταξάκη και Δημήτρη Τσεκούρα.

Κυριακή 10 Ιουνίου

18.00 Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αθηνών (2η σκηνή – θέση παραπλεύρως παιδικής χαράς και της οδού Ηρώδου του Αττικού)
H ευρωπαϊκή χορωδία του μουσικού σχολείου της Αθήνας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και αποτελείται από 40 παιδιά της Α’ τάξης του Γυμνασίου. Υπεύθυνοι διδασκαλίας: Νίκος Πρίγκας και Κωνσταντίνα Σαμακόβλη. Πιάνο: Κύρα Ηλιάδη. Θα ακουστούν τα κομμάτια: «See the world through children’s eyes» του John Carter, «Εrgen Deda» του Peter Lyondev, «Days of beauty» του Ola Gjeilo, «Η κατάρα του πεύκου» του Στέφανου Βασιλειάδη, «Στο πανώριο περιγιάλι» του Λεωνίδα Ζώρα.

19.00 Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα – Νίνα Πατρικίδου υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (κεντρική σκηνή – θέση Αστέρι, είσοδος Β. Αμαλίας)
Η Π.Ν.Σ.Ο «Νίνα Πατρικίδου» είναι ένα μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται από σπουδαστές μουσικής, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων» ενώ έχει βραβευτεί από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της. Διεύθυνση – διδασκαλία: Νίνα Πατρικίδου

20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων (κεντρική σκηνή)
«Summer Concert»: Μία μαγευτική βραδιά κλασσικής μουσικής με δημοφιλή έργα των G. Fauré, G. Bizet, A. Piazzolla και άλλων συνθετών προσφέρει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο κοινό της, υπό τη διεύθυνση του ανερχόμενου Κροάτη μαέστρου Miran Vaupotić, νικητή του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Aram Khachaturian (Γερεβάν, Αρμενία, Ιούνιος 2016).

 

πηγή: ogdoo.gr