Η Αμερικανίδα χορεύτρια Μπόμπι Τζιν πέρασε μια δεκαετία ως η πρώτη χορεύτρια της Batsheva Dance Company, στο Ισραήλ. Η ταινία την ακολουθεί όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τον μέντορά της και χορογράφο, Οχάντ Ναχαρίν, και να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Η πολυετής συνεργασία της με τον διάσημο χορογράφο διαμόρφωσε ριζικά τόσο την προσωπική και όσο και την επαγγελματικής της ζωή, γι’ αυτό
και η απόφαση της να φύγει και να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
H Μπόμπι χρησιμοποιεί τον αποχωρισμό ως δύναμη και έμπνευση, επιτρέποντάς της να δει τον κόσμο και τον χορό μέσα από έναν νέο πρίσμα. Όταν επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο αρχίζει να δουλεύει σόλο χορογραφίες ενσωματώνοντας σε αυτές όλη την εμπειρία της, δημιουργώντας έτσι πρωτοποριακά κομμάτια. Η φυσική χάρη και η απλότητά της εμπνέουν κάθε σκηνή, καθιστώντας την ταινία μια μαγευτική και ανοιχτή εμπειρία για τον θεατή.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών.

Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον Κινηματογράφο Δαναό την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 16.00. Επίσης, η ταινία προβάλλεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 21.00 (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»).

Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη)