Αυτή η έκθεση θέλει να «αλλάξει» τον τρόπο που παρακολουθούμε μία έκθεση, θέλει να γίνουμε «μάρτυρες» μίας διαδικασίας που συνήθως μάς είναι άγνωστη. Χαρακτηρίζοντάς την ως «Performative Exhibition», η έκθεση αυτή μας καλεί να αποδεσμευτούμε από μία μουσειακού τύπου εμπειρία και να γίνουμε παρατηρητές, αλλά και μέρος του ευρύτερου έργου της έκθεσης, σε όλη τη διάρκεια της (4 ώρες). Φέρνοντας στο φως την πορεία των έργων τέχνης, από την άφιξή τους στον εκθεσιακό χώρο μέχρι την αναχώρησή τους, η έκθεση φιλοδοξεί να κάνει ορατά όλα αυτά τα στάδια προετοιμασίας τα οποία το κοινό συνήθως δεν βλέπει ποτέ.

Σε συμπιεσμένο χρόνο λοιπόν (από τις 19:00 – 23:00) η έκθεση με τίτλο «Face to Phase» παρουσιάζει μπροστά στα μάτια μας τα έργα 21 καλλιτεχνών, σχολιάζοντας παράλληλα έννοιες, όπως το εφήμερο και τη ματαιότητα που διατρέχουν τη δημιουργική διαδικασία. Η σχέση του θεατή με τα έργα της έκθεσης και τους δημιουργούς επαναπροσδιορίζεται, ο θεατής καλείται να επιλέξει ο ίδιος τις δράσεις αλλά και τα σημεία ή τα στάδια τα οποία θα παρακολουθήσει. Σκοπός της εμπειρίας αυτής, να δημιουργηθεί μία προσωπική πορεία και αφήγηση για κάθε θεατή μέσα στο χώρο και το έργο.

Το «Face to Phase» συνυπογράφουν η Τζένη Αργυρίου και ο Βασίλης Γεροδήμος ενώ συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Γιώργος Χατζημιχάλης, Κώστας Τσώλης, Δημήτρης Ντοκατζής, Άννα Λάσκαρη, Ίρις και Ελένη Τουλιάτου, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Δημήτρης Φουτρής, Κώστας Χριστόπουλος, Μαρία Γεωργούλα, Ηλίας Koen, Αλέξανδρος Λάιος, Λάμπρος Πιγούνης, Ηλίας Σιψάς, Φίλιππος Βασιλείου, Ερμίρα Γκόρο, Χρήστος Δεληδήμος, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης και Γεωργία Σαγρή.

Για να μπορέσει ο επισκέπτης να έχει ολοκληρωμένη αίσθηση του έργου, θα πρέπει να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης στην έκθεση στις 19:00 (όπως άλλωστε συμβαίνει στις performances ή στις παραστάσεις).

Info

14 Οκτωβρίου 2017
Ωρα: 19.00 – 23:00, Εκθεσιακός Χώρος «Νίκος Κεσσανλής». Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256.14/10/2017 00:00

 

πηγή: tospirto.net