Παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μιχάλης Δέλτα στο ΚΠΙΣΝ

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, ο Μιχάλης Δέλτα επιστρέφει στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Elation», στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας «Music Escapades». Το «Elation» είναι ένα άλμπουμ σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με νέες συνεργασίες που συνδέουν την Ελλάδα με το Βερολίνο και την Πολωνία.
Σάββατο 16/11, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο

Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και αποκτούν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους. Εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις που έχουν στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα.
Για άτομα 60+ και άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών
Έως 15 συμμετοχές ανά 60’
Παρασκευή 15/11, 11.00-12.00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
*Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.

Yoga στο ΚΠΙΣΝ

Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga καθώς και μία κουβερτούλα για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης.
Έως 30 συμμετοχές.
Παρασκευή 15/11, 18:00 – 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σκαλκώτας σήμερα, στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Μουσική Βιβλιοθήκη, στην οποία φυλάσσεται το Αρχείο Νίκου Σκαλκώτα, διοργανώνει στους χώρους της σειρά συζητήσεων με τους πρωταγωνιστές των συναυλιών που εντάσσονται στο «2019 – Έτος Σκαλκώτα». Οι συζητήσεις πλαισιώνουν τις συναυλίες, με σκοπό να αναδείξουν όψεις του έργου του συνθέτη σήμερα. Ο μουσικολόγος Κωστής Δεμερτζής, ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής και η μουσικολόγος Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου συνομιλούν για το έργο του συνθέτη με αφορμή την εκτέλεση του Κονσερτίνου για δύο πιάνα από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα (18/11). Συντονίζει ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος.
Παρασκευή 15/11, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

ΘΕΑΤΡΟ

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου παρουσιάζει μία διασκευή του έργου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σάιξπηρ, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.
Παρασκευή 15/11, Σάββατο 16/11, Κυριακή 17/11, 20:30
Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

4ο Φεστιβάλ Open Nights: Αιδώς

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Booze Cooperativa από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ. Το 4ο Open nights, εστιάζει στη σχέση της έννοιας της αιδούς με το σώμα, τις ατέλειες, την τρέχουσα ηθική, την ταυτότητα και την κοινωνική εικόνα, ενώ ζητά να διερευνήσει την σχέση ελευθερίας και εξουσίας στη διαμόρφωση μίας ταυτότητας και μιας αυθεντικής ύπαρξης.

Παρασκευή 15/11, 18:00 – 22:00
Σάββατο 16/11 & Κυριακή 17/11, 12:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Art, Science & Technology Έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η νέα αυτή διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες για μικρούς και μεγάλου φίλους, που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους η συνύπαρξη της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές.
Παρασκευή 15/11, Σάββατο 16/11, Κυριακή 17/11, 10:00 – 22:30
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου

ΈΚΘΕΣΗ

Nexus: Έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά στην έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

Στις μεγάλων διαστάσεων, συνθέσεις της με ακρυλικά χρώματα και κάρβουνο, η Αντιγόνη Καββαθά σκηνοθετεί και παρουσιάζει τις εικόνες ενός αμφίσημου κόσμου. Μέσα από την ισχυρή και υποβλητική αποτύπωση του κάθε θέματος και την εκφραστική ένταση και τις ποιότητες του μαύρου, του λευκού και των γκρίζων, συγκροτεί μια διαφορετική αντίληψη θέασης, απόδοσης και ερμηνείας του, εστιάζοντας σ’ εκείνο που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια, το οποίο έτσι αποκτά τη δική του απολογία και ζωή.
Παρασκευή 15/11, 11:00 – 20:00, Σάββατο 16/11, 11:00–15:00
Αίθουσα Τέχνης «έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου», Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Πηγή: www.monopoli.gr