Έχοντας διαγράψει μία σπουδαία καριέρα στο χώρο του κλασσικού χορού, η Σβετλάνα Ζαχάροβα έχει στεφθεί ως η μεγαλύτερη εν ζωή μπαλαρίνα. Πολυβραβευμένη, με τον τίτλο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας» να ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις που έχει λάβει, σήμερα κάνει τη μετάβαση της από τον κλασσικό χορό στον σύγχρονο.

Η παράσταση της «Amore», που θα παιχτεί για δύο βράδια στο Μέγαρο Μουσικής, αποτελεί μία από τις πρώτες της απόπειρες να πειραματιστεί με νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Αγκαλιάζοντας τις σύγχρονες χορευτικές τάσεις, η Σβετλάνα Ζαχάροβα κρατάει την κοφτερή τεχνική της και ξεγλιστράει από τους κλασσικούς ρόλους του ρεπερτορίου σε κάτι πιο σύγχρονο.

Σε μία σπονδυλωτή παράσταση που απαρτίζεται από τρεις σύγχρονες χορογραφίες ειδικά εμπνευσμένες για εκείνην, η Ζαχάροβα στο «Amore» εξερευνά μέσα από το σώμα της την έννοια της αγάπης. «Και τα τρία acts αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές πτυχές της αγάπης και η αγάπη πρέπει να είναι παρούσα σ’ όλη την παράσταση» σχολιάζει η ίδια η χορεύτρια. «Κι ο τίτλος, απλά μία λέξη που δεν χρειάζεται μετάφραση…».

Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκονται και άλλοι σημαντικοί χορευτές, (όπως ο Mikhail Lobukhin, ο Denis Rodkin και o Denis Savin) οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μαζί τις τρεις χορογραφίες των Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Yuri Possokhov.

Η παράσταση «Amore» θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 24 & 25 Οκτωβρίου.

Info

24 Οκτωβρίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
& 25 Οκτωβρίου. Μέγαρο Μουσικής. Τιμές εισιτηρίων: € 25,00 (Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 35,00 – 60,00 – 80,00 – 100,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

 

πηγή: topsirto.net