Πλήθος τραγουδιστριών κυκλοφορεί στο σύγχρονο τοπίο της εγχώριας μουσικής. Φωνές πολλών ειδών και διαφόρων δυνατοτήτων, κάποιες με άκρες δυνατές ώστε να στήνουν παραστάσεις στο Παλλάς αφιερωμένες σε θρυλικά ονόματα (τα οποία δεν θα έπρεπε να αγγίζουν, αν είχαν στοιχειώδη σύνεση) και κάποιες που το παλεύουν όπως ξέρουν και μπορούν. Η Ελένη Δήμου, όμως –μια τραγουδίστρια από εκείνες που τις ξεχωρίζεις με το που ακούς τη φωνή τους– είναι εξαφανισμένη δισκογραφικά από το 2006.

43Eldm_2.png

Ωστόσο, είναι σε θέση να γεμίσει 2 Σάββατα σερί μια σκηνή σαν αυτήν του Ρυθμού, ενώ νεότερα ονόματα με «μηχανισμούς» από πίσω τους, πασχίζουν. Στα 60 της σήμερα (όπως η ίδια αποκάλυψε),  εξακολουθεί να είναι μια τραγουδίστρια καταπληκτική.

43Eldm_3.png

Όταν λοιπόν είσαι μια τόσο καταπληκτική ερμηνεύτρια, δεν θες πολλά για να λάμψεις σε μια ζωντανή περίσταση: ένα καλό πιάνο και μια άξια κιθάρα στο πλάι σου, αρκούν. Και στον Ρυθμό η Δήμου τα είχε και τα δύο. Είχε τη Μαρία Τσοκάνη καθισμένη στο Roland της, να αποδεικνύεται θαυμάσια πιανίστρια μα να μας εκπλήσσει και ως τραγουδίστρια, από την ώρα που την ακούσαμε να διασκευάζει το “Καρδιά Μου Εγώ” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη· και είχε και τον Πάνο Νικολακόπουλο να δίνει παλμό με την κιθάρα του, να συνοδεύει επάξια με τη δική του φωνή και να μας χαρίζει μια διασκευή-έκπληξη στο “Human” του Rag ‘n’ Bone Man.

43Eldm_4.png

Μοιάζει αυτονόητο να πούμε ότι ο Ρυθμός πήρε φωτιά όταν η Ελένη Δήμου είπε το “Προσωπικά” και το “Δε Με Νοιάζει”. Δεν ήταν όμως καθόλου αυτονόητο ότι τα τραγούδησαν ενθουσιωδώς μαζί της όχι μόνο οι μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και οι κάμποσες νεαρές φάτσες που έδωσαν το παρών. Από εκεί και πέρα, δεν έλειψε καμία από τις διάσημες στιγμές της: και το “Δεν Πιστεύω” ακούσαμε και το “Πάρε Με” και το “Ετοιμάζω Ταξίδι” και το “Πάρε Πασά Μου” σε κεφάτο ντουέτο με τον Νικολακόπουλο και το “Ποτέ, Ποτέ, Ποτέ” (αξέχαστη ρομαντζάδα του 1987 με τον Γιάννη Πάριο), αλλά και τα “Μαύρα Γαρύφαλλα” και “Στα Δύσκολα Σε Θέλω”, όπου έπεσε μάλιστα ερμηνεία-υπόδειγμα. Ενδιαφέρον όμως είχαν και ορισμένα καινούρια κομμάτια που είπε η Δήμου, με την υπογραφή του Βαγγέλη Γερμανού και του Γιάννη Μηλιώκα, από έναν νέο δίσκο που καταφτάνει σύντομα.

43Eldm_5.png

 

Διαβάστε περισσότερα στο avopolis.gr