Πενήντα επτά χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της «Όμορφης πόλης» του Μίκη Θεοδωράκη στην ομώνυμη παράσταση του Μιχάλη Κακογιάννη, ο Γιώργος Βάλαρης δημιούργησε μια σύγχρονη εκδοχή της, ένα οπτικοακουστικό θέαμα, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο Μέγαρο Μουσικής και το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς στο Ηρώδειο. Τα πεζά κείμενα της παράστασης έγραψαν ο Γιώργος Βάλαρης και ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

Στην παράσταση του Γιώργου Βάλαρη το εξαίρετο καστ απαρτιζόταν από τους ηθοποιούς Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστα Καζάκο, Γιώργο Κιμούλη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργο Βάλαρη, Αιμίλιο Ράφτη, Άκη Σιδέρη, τους τραγουδιστές Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Σαλίνα Γαβαλά και κάποιους guest, χορευτές και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Όλοι μαζί, μέσα σε ένα ζοφερό σκηνικό κόσμο που χτιζόταν επιδέξια από το βίντεο γουόλ, τους φωτισμούς και την κίνηση έζησαν τον έρωτα, βίωσαν την ξενιτιά, αντιμετώπισαν τον θάνατο, οραματίστηκαν την επανάσταση… Αυτές είναι και οι θεματικές ενότητες του έργου που ακολουθεί πιστά τους κανόνες και τους κώδικες της αρχαίας τραγωδίας.

Στην διαδικτυακή προβολή της μουσικοθεατρικής παράστασης «Όμορφη πόλη» του Γιώργου Βάλαρη τραγουδούν οι Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Σαλίνα Γαβαλά, ενώ ο Κώστας Καζάκος εμφανίζεται σε video. Πρόκειται για την βιντεοσκοπημένη παράσταση του Ηρωδείου και μπορείτε να την δείτε στις 9 και 10 Ιανουαρίου (20.00-24.00). Προπώληση εισιτηρίων online (€ 14) από εδώ