Το «Papillon» κυκλοφόρησε πέρυσι τέτοιες ημέρες και είναι το 14ο άλμπουμ της Lara Fabian. Διαθέτει όλες τις ποιότητες που θα μπορούσε να έχει ένας δίσκος της σύγχρονης αυτής adult pop ντίβας – είναι δροσερός, χορευτικός, αισιόδοξης προοπτικής κι εξαιρετικής τραγουδοποιίας. Είναι γαλλόφωνος κι έρχεται μετά το αγγλόφωνο «Camouflage», το οποίο ευχαριστηθήκαμε όλοι πριν από δυο-τρία χρόνια.

Η ίδια η Lara Fabian –μην ξεχνάμε πως το μικρό της όνομα το πήρε από την ηρωίδα της ταινίας «Δρ Ζιβάγκο»– είναι μια εμβληματική μορφή συνδυασμού της κλασικής Euro-pop με όλες τις επιμέρους ποιότητες που χαρακτηρίζουν τη διαχρονική high energy (και high class επίσης) ποπ, τον οποίο συναντάμε σε κλασικές ντίβες όπως η Dalida ή η Barbra Streisand και είναι συγκρίσιμες με τα καλύτερα σημερινά παραδείγματα όπως, φέρ’ ειπείν, η Celine Dion. Η άνεση της Fabian να εκφράζεται καλλιτεχνικά σε ένα πολύγλωσσο πεδίο κάνει τη Βελγίδα τραγουδίστρια –με έδρα εδώ και χρόνια τον Καναδά– παγκόσμιο μουσικό icon.

©FilipVanRoe
©FilipVanRoe

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι η δουλειά της κινείται πάντα σε υψηλά επίπεδα, έχει καλλιτεχνική ταυτότητα και η βελούδινη φωνή της αντικατοπτρίζει πάντα μια πραγματική ομορφιά – συνδυασμός που συνήθως είναι επίπλαστος στον φανταχτερό κόσμο της σύγχρονης ποπ. Αυτές οι ποιότητες παραμένουν αναλλοίωτες από το πρώτο φερώνυμο άλμπουμ της του 1991 μέχρι το σημερινό «Papillon». Η κλασική της παιδεία την έκανε να διακριθεί ήδη από τα πρώτα της (εφηβικά) καλλιτεχνικά βήματα και από τη συμμετοχή της στη Eurovision το 1988. Το άλμπουμ «Carpe diem» (1994) της έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν για να πάει ψηλά και από εκεί και πέρα το λόγο είχε –κι έχει– μια συνεχής παρέλαση επιτυχιών, που έχουν όμως ουσιαστική και διαχρονική υπόσταση. Γι’ αυτό και τα μεγάλα venues όπου εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο είναι πάντα τίγκα! Το ξέρουμε πολύ καλά εμείς εδώ που την αγαπάμε και μας αγαπάει ανεπιτήδευτα.

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ

Σπ. Λούη & Λεωφ. Κηφισίας 37

Συντάκτης: Γιώργος Χαρωνίτης
Πηγή: www.athinorama.gr