Οι Iasis ήσαν -και εξακολουθούν να είναι- ένα από τα πρώτα ουσιώδη και σημαντικά σχήματα jazz και world fusion στην εγχώρια σκηνή και, βαθμιαία, έδωσαν το καλλιτεχνικό τους στίγμα διεθνώς. Σχηματίστηκαν στα μέσα των ‘90’s με πυρήνα που αποτελούσαν οι ξεχωριστοί δημιουργικοί μουσικοί, με μεγάλες διεθνείς σπουδές και εμπειρίες, Κώστας Μπαλταζάνης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και Πέτρος Κούρτης (world κρουστά). Μαζί τους συνέπλεαν και άλλοι σπουδαίοι μουσικοί όπως ο σαξοφωνίστας David Lynch, ο κλαρινετίστας Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος, ο περκασιονίστας Βαγγέλης Καρίπης κ.ά.

Εξ’ αρχής η μουσική κατεύθυνση των Iasis είχε διεθνικό χαρακτήρα – πράγμα που καταγράφηκε πλήρως στις τρεις τους δισκογραφικές παρουσίες, «Iasis» (1996), «Amalgama» (1998) και «Duente» (2002) που, πέρα από μια πλούσια προσέγγιση σε μουσικούς κόσμους όπως ο αφρικανικός, ο λατινοαμερικάνικος, ο βαλκανικός, ο μεσογειακός, ο μεσανατολικός (πάντα μέσα από το δημιουργικό πρίσμα της σύγχρονης jazz), έδωσε στο γκρουπ σπουδαίες παρουσίες και συνεργασίες όπως με τον Omar Faruk Tekbilek, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.ά.

Στην ιστορική τους αυτή επανένωση για πρώτη φορά σε μια σειρά συναυλιών μετά το 2004, οι πολυτάλαντοι μουσικοί των Iasis, πριν φύγουν για συναυλίες στο εξωτερικό, συναντούν επί σκηνής Half Note τον κορυφαίο τραγουδοποιό Ορφέα Περίδη, τη μοναδική ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά καθώς και την πολυτάλαντη τραγουδίστρια, ηθοποιό και χορεύτρια Μαρίνα Σάττι!

Κώστας Μπαλταζάνης: κιθάρα
Πέτρος Κούρτης: ντραμς, κρουστά
Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο
David Lynch: πνευστά
Ζαχαρίας Σπυριδάκης: λύρα

Info:

Iasis & Special Guests: Ορφέας Περίδης, Έλλη Πασπαλά, Μαρίνα Σάττι

Από Παρασκευή 6 έως και Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Τη Δευτέρα 9/10 έκπτωση 5 ευρώ (Α’ & Β’ ζώνη) για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: viva.gr, 11 876, artinfo.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

πηγή: ogdoo.gr