Από τον Απρίλιο του 2021, το μουσείο άνοιξε στο Instagram λογαριασμό, συγκεντρώνοντας διασκεδαστικά έργα τέχνης

Στις 10 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ η μεγαλύτερη έκθεση έργων του Johannes Vermeer που έχει γίνει ποτέ· κατά συνέπεια, το Mauritshuis Museum της Χάγης θα μείνει για βδομάδες χωρίς το κόσμημα της συλλογής του: τον διάσημο πίνακα «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι».

Ωστόσο, ο τοίχος στον οποίο είναι κρεμασμένος δεν θα μείνει άδειος, καθώς φιλοξενεί νέες εκδοχές της ελαιογραφίας, τις οποίες δημιούργησε το φιλότεχνο κοινό.

Οι εκδοχές από τον πίνακα του Vermeer

Από τον Απρίλιο του 2021, το μουσείο άνοιξε στο Instagram τον λογαριασμό @mygirlwithapearl, συγκεντρώνοντας διασκεδαστικά έργα τέχνης, που είχαν υποβάλει φιλότεχνοι, εμπνεόμενοι από τον πίνακα του Vermeer. Η νέα καμπάνια, με την επωνυμία «My Girl With a Pearl», εγκαινιάστηκε καλώντας όλους να ζωγραφίσουν ή σχεδιάσουν τη δική τους εκδοχή ή να την αναδημιουργήσουν με πηλό, κέντημα ή κολάζ (αποδεκτή ήταν ακόμη και εκδοχή σε πίτσα). Οι εκδοχές ήταν δεκτές έως τις 15 Ιανουαρίου.

Οι εκδοχές από τον πίνακα του Vermeer

«Θα μας λείψει φοβερά ο πίνακας “Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι”» είχε τονίσει, σε ανακοίνωση, ο Paul Schuiling, σύμβουλος πολιτιστικών συνεργασιών στη Nationale-Nederlanden, της οποίας έδρα είναι η Χάγη. «Γι’ αυτό τον λόγο, το Mauritshuis και η Nationale-Nederlanden απευθύνονται στα δημιουργικά ταλέντα να στείλουν τις όμορφες παραλλαγές τους».

Πηγή: skai.gr