Τι κι αν ακόμα είναι χειμώνας και ο κορωνοϊός έχει «φρενάρει» τα όνειρά για εξορμήσεις, η ιδέα και μόνο των διακοπών, κάνει πολλούς να ονειρεύονται παραλίες και ημέρες ξεγνοιασιάς.

Με αυτή τη διάθεση, κορυφαίες διεθνείς ιστοσελίδες, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, δημοσιεύουν τις λίστες με τους καλύτερους προορισμούς για το 2022. Το National Geographic, λοιπόν, σε άρθρο του αποκαλύπτει τους τρεις προορισμούς για ιστιοπλοΐα για αρχάριους που ξεχωρίζει. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα προτείνει ως ορμητήριο την Λευκάδα, «ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για διακοπές με ιστιοπλοϊκό γύρω από τα νησιά του Ιονίου. «Στρέψτε την πλώρη προς τα νότια για να εξερευνήσετε τις θαλάσσιες σπηλιές του Μεγανησίου, τα αρχαία ερείπια της Ιθάκης και τα μεσογειακά δάση βελανιδιάς της Κεφαλονιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην τριάδα, εκτός της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη θέση η Κροατία. «Το όνειρο του λάτρη της σύγχρονης ιστιοπλοΐας. Το Ντουμπρόβνικ είναι η πύλη σε αυτό το παραδεισένιο αρχιπέλαγος και σας προσφέρει μια εξαιρετική ημέρα περιπλάνησης πριν σαλπάρετε», σημειώνει, προτείνοντας να πλεύσετε στο νησί Mljet, στις παραλίες της χερσονήσου Peljesac και του Lastovo.

Στην τρίτη θέση της βρίσκονται οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, ένας προορισμός με όμορφο καιρό όλο τον χρόνο, απίστευτες παραλίες και μοναδικά λιμάνια.

Αναδημοσίεσυη απο lifo.gr