Οι άνθρωποι, οι παρέες, οι μουσικές, τα γκρουπ, ο δανεικός ενισχυτής, τα κοινά στούντιο, τα όνειρα, οι βόλτες, οι δίσκοι, τα μπαρ, οι δρόμοι. Αυτή είναι η σκηνή της πόλης. Κάθε πόλης.
Παλιοί και νέοι μουσικοί, που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό μέρος της θεσσαλονικιώτικης μουσικής πραγματικότητας, έχοντας γράψει και γράφοντας καθημερινά την μουσική ιστορία της πόλης, φέρνουν στο Gagarin205 σε ένα μοναδικό διήμερο, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, το άρωμα και την ένταση της δικής τους Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
Underwater Chess
Μ.Α.Τ.Ε.
Alien Mustangs
Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Μπάμπης Παπαδόπουλος (electric solo)
Psychedelic trips to death
Johnny Carbonaras
Ντίνος Σαδίκης

Πληροφορίες για τα γκρουπ και τους μουσικούς
Babis Papadopoulos – Μπάμπης Παπαδόπουλος – Electric Solo
Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός ήδη μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του, είτε με τις προσωπικές του δουλειές αλλά και μέσα από τις συνεργασίες του, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Στις εμφανίσεις του με τίτλο Electric Solo, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ’ όλη του την μουσική διαδρομή με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.
Εργαλεία του γι’ αυτό το μουσικό ταξίδι η κιθάρα του και ένας υπολογιστής. Με Fx και loops περνάει από τον λυρισμό στο μοντερνισμό και στον κόσμο των ηχητικών εντυπώσεων, δημιουργώντας έντονες εικόνες – διαθέσεις – συναισθήματα.

Psychedelic Trips To Death
Ο ήχος των PTTD παντρεύει χαοτικά τα ψυχρά ηλεκτρονικά beat και το rock’n’roll, έχοντας ως αφετηρία σκοτεινές και θορυβώδεις επιρροές. Το σχήμα δημιουργήθηκε  το 2010 στη Θεσσαλονίκη ενώ έχουν κυκλοφορήσει το Malibu (Early Recordings) (2012) και το Love & Death EP (2014). Έχουν εμφανιστεί ζωντανά μαζί με τους The Black Angels, The Underground Youth, Singapore Sling μεταξύ άλλων.

Johnny Carbonaras
Οι Johnny Carbonaras είναι ένα ψυχεδελικό σερφοπάνκ (και όχι μόνο) συγκρότημα. Χρόνια στο κουρμπέτι, με ένα ομότιτλο πράσινο βινύλιο (s/t, LP, CD, Green Makaroni Records) και μία αυτοοργανωμένη ευρωπαϊκή περιοδεία στην πλάτη τους, συνεχίζουν ακάθεκτες να σέρνουν το χορό και να ξεκουφαίνουν τα πλήθη. Στο Gagarin στις 10 Φεβρουαρίου θα παίξουν κομμάτια από το επερχόμενο δωδεκάιντσο single τους, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.

Ντίνος Σαδίκης
Ιδρυτικό μέλος & η φωνή των Εν Πλω, ο Ντίνος Σαδίκης μαζί με την παρέα του συνεχίζουν μια μουσική ιστορία που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και σμίγουν ζωντανά τις «Μολυβένιες Ιστορίες» με τον ψυχεδελικό μύθο των Εν Πλω & την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του «Γέλιου Των Πολλών».
Άλλοτε με ωμή πανκ διάθεση, άλλοτε με νοσταλγικό new wave ύφος και άλλοτε με καθαρά πειραματική οπτική, στήνουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ηχητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Ντίνος πότε ήρεμα και πότε άγρια, πότε χορεύοντας και πότε ξαπλώνοντας λέει τις ιστορίες του. Τραγουδά τις ιστορίες μας.
Συνοδοιπόροι του Ντίνου Σαδίκη είναι οι:
Πάνος Παπάζογλου: ηλεκτρική κιθάρα
Χρήστος Παππάς: μπάσο
Λάζαρος Πλιάμπας: τύμπανα

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Goodheart productions και είναι βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Χριστιανάκη.

Info

09 Φεβρουαρίου 2018
GAGARIN 205, Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ.: +30 215 54 00 888

 

πηγή: tospirto.net