Το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix «Stranger Things», έσπασε το ρεκόρ κατακτώντας την κορυφή των πιο δημοφιλών σειρών της streaming πλατφόρμας σε συνολικά 83 χώρες.

Τώρα, με την κυκλοφορία του δεύτερου μισού της σεζόν, η σειρά ξεπέρασε σε επιτυχία το πρώτο μέρος. Σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen στις ΗΠΑ, το «Stranger Things» συγκέντρωσε 7,2 δισεκατομμύρια λεπτά χρόνου προβολής (streaming) για την εβδομάδα 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου. Την εβδομάδα 23 – 29 Μαΐου, όταν έκανε πρεμιέρα το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν, τα λεπτά τηλεθέασης έφτασαν τα 5,14 δισεκκατομύρια. Μέσα στις δύο εβδομάδες συγκέντρωσε συνολικά 12.34 δισ. λεπτά τηλεθέασης. Αυτό το γεγονός κάνει το «Stranger Things» το σόου με την υψηλότερη συνολικά τηλεθέαση σε οποιαδήποτε streaming πλατφόρμα.

Νωρίτερα, καμία σειρά σε πλατφόρμα της οποίας η τηλεθέαση καταγράφηκε από τη Nielsen δεν είχε φτάσει τα 6 δισ. λεπτά τηλεθέασης σε μια μόνο εβδομάδα. Μόνο το «Tiger King» (δύο φορές) και το Ozark την άνοιξη του 2020 – κατά τη διάρκεια των lockdowns – είχαν ξεπεράσει τα 5 δισ. λεπτά τηλεθέασης πριν την κυκλοφορία του «Stranger Things».

Το «Stranger Things» έχει γίνει, επίσης, η αγγλόφωνη σειρά με τις περισσότερες αναπαραγωγές στο Netflix, σύμφωνα με τις μετρήσεις της πλατφόρμας τις οποίες όμως σπάνια δημοσιεύει. Η πλατφόρμα λέει ότι οι συνδρομητές της παρακολούθησαν πάνω από 930 εκατ. ώρες παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των πρώτων 28 ημερών διαθεσιμότητας της σειράς στην ταινιοθήκη του Netflix.