Από το 1986, το ιστορικό κτίριο δίπλα στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας στεγάζει το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένα μικρό μα σημαντικό θύλακα μνήμης με προσωπικά κειμήλια και τεκμήρια γεγονότων που συνέβησαν κατά την χρονική περίοδο από τη γέννηση έως το θάνατο του Βενιζέλου. Ύστερα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΟΠΑΝΔΑ και του αναδόχου του έργου στις 10 Ιουνίου, ξεκίνησε η γενική επισκευή και ανακαίνιση του καταπονημένου κτίσματος.

Στην ανακαίνιση περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή της στέγης, η επισκευή των όψεων, η ανακατασκευή των κουφωμάτων, η επισκευή των δαπέδων, η αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ προβλέπεται δυνατότητα πρόσβασης αλλά και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ. Πέραν αυτών, σχεδιάζεται η αναμόρφωση της έκθεσης, βάσει νέας μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης που έχει ήδη εκπονηθεί, οργανώνοντας τα εκθέματα του μουσείου –έντυπα, έγγραφα, φωτογραφίες, λιθογραφίες, προσωπογραφίες και δημοσιεύματα απ’ τον Τύπο της εποχής, όπως συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν ως δωρεά από τον Ζαχαρία Μακατούνη και τον γιο του Αντώνη– με περισσότερο εύληπτο τρόπο.

«Κάθε χώρος πολιτισμού και ιστορίας που εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, προστίθεται στην εικόνα της Αθήνας που κάνει βήματα προς το μέλλον, αναδεικνύοντας το παρελθόν της. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Να ζήσουμε σε μία πρωτεύουσα που θα είναι υπερήφανη για το πριν και το μετά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 265.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί η παρέμβαση σε έξι μήνες.