Σχολικά διαλείμματα μετά μουσικής σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας – «Τα παιδιά ηρεμούν και είναι πιο συγκεντρωμένα στην τάξη»

«Διαλείμματα μετά μουσικής» στο 3ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας. Στη διάρκεια του διαλλείματος, τα παιδιά ακούν κλασσική μουσική, με την πρωτοβουλία αυτή να συμβάλλει θετικά στη χαλάρωση, τη συγκέντρωση, το διάβασμα και γενικότερα στη διατήρηση της ψυχικής ευφορίας.

«Αποδείξαμε πως η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους. Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές» δήλωσε στο onlarissa.gr, η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού και καθηγήτρια γυμναστικής, Ελένη Δημητρίου.

«Μας κάνει εντύπωση» πρόσθεσε καθώς «πολλά παιδιά τραγουδάνε τις μελωδίες των όσων ακούνε, πράγμα που σημαίνει ότι μαθαίνουν νέα τραγούδια» αναφέρει, τονίζοντας παράλληλα πως οι γονείς είναι πολύ ευχαριστημένοι και υποστηρικτικοί. 

Αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψεις να χτυπάει ένα «μουσικό κουδούνι» στο σχολείο. «Ένα κουδούνι που δεν θα χτυπά με τον κλασικό του ήχο» είπε χαρακτηριστικά.