Η μεγαλύτερη εκδήλωση τρεξίματος παγκοσμίως έρχεται μέσα στον Μάιο με συμμετέχοντες από όλες τις χώρες του κόσμου.

Για 9η χρονιά, δρομείς και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων θα «ενωθούν» για να τρέξουν στην μεγαλύτερη εκδήλωση τρεξίματος παγκοσμίως, το Wings for Life World Run. Όλοι όσοι επιθυμούν, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο φιλανθρωπικό αγώνα, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Περισσότεροι από 180.000 συμμετέχοντες από 195 έθνη συμμετείχαν στο Wings for Life World Run του 2021, καθιστώντας το έναν από τους αγώνες με τη μαζικότερη συμμετοχή στην ιστορία. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή αθλητών με αμαξίδια η οποία έφτασε τις 837, και έδωσε και τον νικητή, τον Σουηδό Aron Anderson ο οποίος έτρεξε με το αμαξίδιό του 66,8 χλμ. Φέτος, το Wings for Life World Run θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέρος του και να τρέξετε για όλους εκείνους που δεν μπορούν, καθώς όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στο Ίδρυμα Wings for Life, το οποίο αποσκοπεί στην εύρεση θεραπείας για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

ο format του αγώνα είναι μοναδικό, καθώς δεν υπάρχει μια καθορισμένη γραμμή τερματισμού, αλλά μια κινητή γραμμή που ονομάζεται Catcher Car, που θα βρείτε κατεβάζοντας την εφαρμογή του Wings for Life World Run. Όλοι οι συμμετέχοντες στις 8 Μαΐου 2022, στις 14:00 ακριβώς ώρα Ελλάδας, θα «συναντηθούν» μέσω της εφαρμογής και θα ξεκινήσουν να τρέχουν ταυτόχρονα, έχοντας ως στόχο να τρέξουν όσο πιο μακριά μπορούν. 30 λεπτά μετά το σήμα εκκίνησης το εικονικό Catcher Car θα αρχίσει να κινείται, σταδιακά επιταχύνοντας, με μοναδικό σκοπό να σας φτάσει. Μόλις σας «πιάσει», ο προσωπικός σας αγώνας ολοκληρώνεται. Μέσα από την εφαρμογή θα υπάρχει μια μοναδική ηχητική εμπειρία που, σε πραγματικό χρόνο, θα σας ενημερώνει, θα σας ψυχαγωγεί και θα σας δίνει κίνητρο να συνεχίσετε την προσπάθειά σας. Το πραγματικά ξεχωριστό με το Wings for Life World Run είναι ότι όλοι θα τερματίσουν, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν τρέξει – όλοι είναι νικητές!

Είτε είστε αθλητές, αρχάριοι, μεγάλοι ή μικροί σε ηλικία, έχετε την ευκαιρία να τρέξετε μαζί με άλλους χιλιάδες ανά τον κόσμο και να βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας σε μια κληρονομιά που χτίζεται από το 2014, και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Για να λάβετε μέρος μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Wings for Life World Run, να γραφτείτε και να ξεκινήσετε να προπονείστε με το εικονικό Catcher Car.